Šport > Košarka
3604 ogledov

Luka šele tretji v zgodovini s tem dosežkom, med tekmo vseeno norel od besa

Luka Dončić Profimedia
Dallas je kljub novemu trojnemu dvojčku Dončića izgubil še proti Indiani.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z Dallas Mavericks po domačem porazu proti Philadelphii tokrat v dvorani American Airlines Center izgubil še proti Indiani. Pacers so bili v gosteh boljši s 137:120, čeprav je Dončić dosegel še četrti zaporedni, skupaj pa 14. trojni dvojček v sezoni z 39 točkami, 11 podajami in desetimi skoki.

Naslednja tekma Dallas še na tretji zaporedni domači tekmi čaka v četrtek, ko bo gostil Miami. Če bi Luka ponovno dosegel trojni dvojček z vsaj 30 točkami, bi spisal zgodovino, saj bi se izenačil z Russellom Westbrookom, ki je leta 2017 postal edini igralec v zgodovini, ki mu je takšen dosežek uspel na petih zaporednih tekmah. Je pa že zdaj Dončić postal šele tretji igralec v zgodovini s štirimi zaporednimi takšnimi tekmami, kar je poleg Westbrooku in Luki uspelo le še Oscarju Robertsonu leta 1961.

A kljub novemu zgodovinskemu večeru Luka po tekmi nikakor ni mogel biti zadovoljen. Ponovno je imel premalo pomoči pri soigralcih, da bi lahko Dallas ustavil ekipno predstavo Indiane, pri kateri je kar devet košarkarjev doseglo dvomestno število točk, od tega pet "rezervistov", ki so bili jeziček na tehtnici, saj je klop gostov nadigrala Dallasovo kar z 69:32.

"V obrambi moramo enostavno nekaj narediti, tako ne gre več naprej," je po tekmi, na kateri so vpisali še peti poraz na zadnjih šestih obračunih, z glavo zmajeval Dončić. Slovenski superzvezdnik je sicer svoj obup, nemoč in tudi jezo tokrat sprostil kar med tekmo, saj so kamere ujele neobičajen prizor, kako se je med eno izmed minut odmora sredi tretje četrtine znesel nad plastenko z vodo. Tudi takšnemu profesionalcu, kot je Luka, je očitno serija porazov prišla do živega.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Ender3 12:55 06.marec 2024.

    Spet brezvezni prispevki neznanega z Dončićem obsedenega avtorja..

Sorodne novice