Šport > Košarka
6132 ogledov

Navijači Dallasa šokirani, namiguje se celo na sabotažo

Luka Dončić Profimedia
Navijači Dallas Mavericks se hudujejo na razpletom tekme v Clevelandu, kjer so Mavs izgubili po spektakularnem košu z več kot polovice igrišča.

Navijači košarkarskega moštva Dallas Mavericks ne morejo verjeti, čemu so bili sinoči priča v Clevelandu, kjer so bili po napeti končnici Cavaliers s 121:119 boljši od Mavs. Teksašani so s tem utrpeli drugi zaporedni poraz in 25. v sezoni (33-25), kar jih uvršča na osmo mesto Zahoda.

Luka Dončić NBA Šport Luka vrnil Dallas v igro, nato pa je tekmo odločil nor koš v zadnji sekundi

Odločilni koš na tekmi v Clevelandu je padel ob zvoku sirene, pod spektakuralno trojko z več kot polovice igrišča pa se je podpisal Max Strus. Dallas je pred tem vodil za točko, potem ko je po podaji Luke Dončića za 119:118 zadel PJ Washington. Na semaforju je ostalo samo še 2,6 sekunde, kar je Strusu zadostovalo za met z velike razdalje, s trojko, njegovo sedmo na tekmi (7/10) in peto v zadnjih treh minutah, pa je poskrbel, da je zmaga ostala doma.

Če se je privržencem domačega moštva ob zvoku sirene smejalo do ušes, pa je bilo razpoloženje med navijači Dallasa vse prej kot prešerno.

Prepričani so namreč, da bi se tekma razpletla povsem drugače, če ne bi bilo v odločilnih muinutah sprejetih več kontroverznih odločitev v škodo gostujoče ekipe.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Med najpogostje izpostavljenimi primeri je sumljiva osebna napaka v napadu za Kyrieja Irvinga, nema sodniška piščalka ob metu za tri Josha Greena ter nedosojen dodaten prosti met ob zadnjem košu Washingtona.

"Neopravičljive sodniške odločitve so pripeljale do poraza Dallasa v Clevelandu," so analizo dogajanja naslovili na spletnem portalu Thesmokingcuban.com.

Poraz Dončića in druščine je bil še bolj boleč, ker je Dallas štiri minute pred koncem vodil z desetimi točkami razlike (110:100), a so domači ob izdatni pomoči sodnikov prišli do velikega preobrata.

Nekateri so obžalovali tudi dejstvo, da je poraz Dallasa zasenčil še eno vrhunsko predstavo slovenskega košarkarja, ki je zbral 45 točk (17/29 iz igre, 6/11 za tri, 5/5 prosti meti), devet skokov, 14 podaj in tri ukradene žoge.

Luka Dončić Pokazal s prstom Šport Neverjetno, koga je Luka okrivil za boleč poraz s Clevelandom

"Lukovo tekmo vseh časov je uničil Max Strus," so zapisali pri MavsMuse. "Nisem v redu," pa so razpoloženje po tekmi povzeli pri MFFL.

"Ne morete reči, da pri košu PJ-ja ni bila storjena osebna napaka. Moral bi imeti dodaten prosti met. Samo ena od mnogih sodniških odločitev, ki so oškodovale Dallas v zadnji četrtini," se je jezil nek uporabnik spleta, drugi pa je dodal, da je bila to več kot očitna sabotaža teksaške ekipe.

"Neverjeten met. Preprosto neverjetna trojka. To je bila moja napaka, saj ga nisem dovolj hitro pokril. Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo, a zdaj imamo grenek priokus."

Luka Dončić o zmagovitem metu Maxa Strusa

 | Avtor: X X
 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • jakec1575 06:10 29.februar 2024.

    jao. te ameri so zacel ko slovenvi in hrvati s sudijami..kaj je sufija pocel tekom tekme, ne vem. ampak konec je super legalna usrana trojka

  • Yanez 20:44 28.februar 2024.

    Tudi Maks Štrus je po očetu Slovenec. V enakem deležu, kot Luka...