Šport > Košarka
6438 ogledov

Katastrofalen udarec za LeBrona, zgodilo se je pri Dončiću

LeBron James Luka Dončić Profimedia LeBron James in Luka Dončić.
Že po srečanju s slovenskim zvezdnikom je šepal. Nato pa nočna mora za LA Lakers.

Košarkarski zvezdnik LeBron James bo zaradi poškodbe noge najverjetneje manjkal več tednov, poroča dobro obveščeni novinar medijske hiše ESPN Adrian Wojnarowski. Najboljši strelec v zgodovini lige NBA se je poškodoval ob nedeljski zmagi njegovih Los Angeles Lakers proti Dallas Mavericks slovenskega asa Luke Dončića.

Osemintridesetletnika v naslednjih dneh čaka še več pregledov, da bi ugotovili celoten obseg poškodbe stopala. Pred tem so iz vrst Jezernikov sporočili, da bo James zagotovo manjkal v noči na sredo proti Memphis Grizzlies.

James se je brez stika s košarkarjem nasprotnega moštva poškodoval ob prodoru proti koncu tretje četrtine proti Dallasu. Čeprav je tekmo odigral do konca, je po odhodu iz dvorane v Dallasu vidno šepal.

V tej sezoni je James zaradi različnih težav izpustil 14 tekem. Lakers so jih ob odsotnosti veterana iz Ohia dobili pet. Skupaj pa so od njegovega prihoda v Los Angeles leta 2018 njegovi soigralci dobili 36 od 98 obračunov, ko ga ni bilo na parketu.

Lakers (29-32) so sicer na 12. mestu zahodne konference ter v krčevitem boju za nastop v končnici. Trenutno jih do dodatnih tekem zanjo loči ena zmaga. Na takoimenovanem "play-in" turnirju bodo namreč nastopila moštva od sedmega do desetega mesta v obeh konferencah.

Konec za LaMela

Iz Charlotte Hornets pa so sporočili, da je njihov prvi zvezdnik LaMelo Ball že končal sezono z zlomom gležnja. Enaindvajsetletni organizator igre se je poškodoval ob današnji zmagi proti Detroit Pistons.

V tej sezoni Ball za sršene dosega 23,3 točke, 8,4 podaje in 6,4 skoka na tekmo, njegovo moštvo pa brez možnosti za nastop v končnici zaseda predzadnje mesto na vzhodu z 20 zmagami po 63 tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice