Šport > Košarka
9012 ogledov

Zaradi te izjave se vsi zgražajo nad Jasonom Kiddom

Jason Kidd Luka Dončić Epa
Dallas Mavericks so zapravili kar 27 točk naskoka nad Los Angeles Lakers, mnogi pa so za poraz obtožili trenerja Dallasa Jasona Kidda.

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA zabeležili 30. poraz v sezoni, potem ko so proti Los Angeles Lakers zapravili 27 točk naskoka. Jezerniki so na koncu slavili s 111:108, Mavericks pa so postali šele prva ekipa v sezoni, ki ji je na eni izmed 136 tekem, ko je ena izmed ekip povedla za vsaj 27 točk, uspelo izgubiti.

Luka Dončić Usodna napaka Šport Ojoj, kakšna drama! Dončić pomešal pravila, šokiran tudi Irving

Dallas je sredi druge četrtine vodil že za 27 točk, že do konca polčasa pa so jezerniki zaostanek zmanjšali na 14 točk. Ta trend se je nadaljeval tudi v tretji četrtini,v zadnjem delu igre pa sta se obe ekipi večkrat izmenjali v vodstvu. Dallas se je ob koncu trudil s hitrimi zaključki, a so bili gostje vselej v dovolj veliki prednosti in zabeležili tretjo zaporedno zmago.

Pri celotni zadevi pa je košarkarske strokovnjake predvsem mučilo dejstvo, zakaj je Jason Kidd le nemo spremljal, kako se Dallasova prednost topi in ni poizkušal prekiniti serije nasprotnikov z minuto odmora ter kakšnimi prilagoditvami načina igre. Kidd se tako zagotovo ni izkazal s svojim vodenjem tekme, še slabše pa se je odrezal na tiskovni konferenci po koncu tekme, ko so ga novinarji vprašali, zakaj ni poizkušal ustaviti nasprotnikove serije z minuto odmora.

"Jaz nisem rešitelj. Jaz ne igram tekme, jaz zgolj opazujem tekmo, tako kot vi," je primerjal delo glavnega trenerja ekipe z delom športnega novinarja, čeprav novinarji nimajo možnosti vpliva na tekmo, medtem ko naj bi trener ekipe vsaj načeloma to možnost imel. Toda Kidd ni storil prav ničesar ter tako dopustil Lakers, da se vrnejo v igro.

"Kot ekipa moramo dozoreti. Moramo odrasti, če želimo do naslova. Nobena mlada ekipa še ni prišla do naslova. Mlada mentalno, ali mlada fizično. Dve in pol četrtine smo igrali na zelo visokem nivoju na obeh straneh igrišča, toda Lakers so nam pokazali, da na dirki ne zmaga zajec, temveč želva," je svojo pojasnilo o ne klicanju time outov zaključil Kidd ter postal tarča posmeha in zgražanja številnih košarkarskih ljubiteljev, ki se vse pogosteje sprašujejo, če je legendarni košarkar resnično pravi človek za mesto glavnega trenerja Dallasa.

Priznani ameriški športni novinar Kevin O'Connor je po tekmi celo čivknil: "Nobena ekipa v zgodovini lige NBA še ni osvojila naslova s slabo obrambo, kratko klopjo in slabim trenerjem. Mavericks niso kandidati za naslov," je povzel misli številnih navijačev te franšize.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 21:22 27.februar 2023.

    madonca, grem takoj jutri zaprosit za vizo v USA. se prijavim za trenerja. in gledam tekmo, pa to jest znam. gledat. in pomislite, kakšno plačo bomdobil. komu mar a zmaga moja ekipa al ne, važno da sem jestplačan inda lepo ...prikaži več gledam. pa če pomislim.. a mi je treba sploh v USA. a tega športa čist dovolj tuki pr nas. madonca, mal semoram umirit innehat se gnat, tako ne bom dobil nobene dobre službe -- za samo -gledat.

Sorodne novice