Šport > Košarka
1278 ogledov

Prestopna bomba! Bivši MVP menja ekipo, podpisuje za favorite za naslov

Russell Westbrook Reševalni pas/Twitter
Westbrook se seli k eni najmočnejših ekip v ligi, Los Angeles Clippers.

Ameriški košarkarski zvezdnik Russell Westbrook bo po poročanju medijske hiše ESPN do konca sezone igral za Los Angeles Clippers.

Westbrook se je po menjavi iz Los Angeles Lakers k Utah Jazz pogodil glede prekinitve pogodbe, po kateri bi moral v tej sezoni prejeti 47 milijonov dolarjev oz. okoli 44 milijonov evrov.

Utah ga je v ponedeljek poslal na seznam igralcev, na katere ne računa ("waivers"), po 48 urah na tem seznamu pa bo lahko podpisal pogodbo z LA Clippers, poroča ESPN.

Štiriintridesetletni Westbrook je v tej sezoni kot rezervist za jezernike dosegal 15,9 točke, 6,2 skoka ter 7,5 podaje v slabih 29 minutah na parketu. V karieri je doslej nosil še drese Oklahome, Houstona in Washingtona.

Devetkratni udeleženec tekme vseh zvezd je bil pred kratkim uvrščen na seznam 75 najboljših košarkarjev vseh časov, poleg naziva MVP (2016/17) pa se lahko pohvali z dvema uvrstitvama v idealno peterko lige, petimi uvrstitvami v drugo peterko ter dvema v tretjo.

Luka Dončić Odvlekli Luko Šport Luka in nekdanji MVP želela fizično obračunati, vmešal se je celo Kidd

Dve sezoni je končal kot najboljši strelec lige, dvakrat zapored pa je bil izbran tudi za MVP-ja tekme zvezd. V svoji MVP sezoni je postal šele drugi košarkar v zgodovini (ob Oscarju Robertsonu), ki je v sezoni povprečno beležil trojni dvojček, prav tako pa je postavil rekord po številu trojnih dvojčkov v eni sezoni: 42.

Je edini košarkar v zgodovini lige, ki je več sezon končal kot najboljši strelec ter hkrati podajalec lige. Leta 2021 (še četrta sezona, v kateri je povprečno beležil trojni dvojček) je tudi prehitel Robertsona na prvem mestu po številu trojnih dvojčkov. Trenutno jih ima v svoji zbirki 182.

Russell Westbrook | Avtor: Profimedia Profimedia

Westbrook slovi kot morda celo najbolj atletsko sposoben organizator igre vseh časov. Ker pa pri 34 letih več ni tako eksploziven, mu je v zadnjih letih precej padla produktivnost. Precej več se zanaša na svoj met iz razdalje, ki pa mu je vedno povzročal težave. S 30-odstotno uspešnostjo velja za najslabšega izvajalca trojk v zgodovini lige izmed košarkarjev, ki so imeli v karieri vsaj 2500 poizkusov. Prav tako se mu očitajo tudi nepotrebno izgubljene žoge, saj tekom kariere na tekmo povprečno izgubi kar štiri žoge.

Clippers trenutno v zahodni konferenci zasedajo četrto mesto z razmerjem zmag in porazov 33-28, a so se tik pred iztekom prestopnega roka močno okrepili, potem ko so v ekipo, kateri poveljujeta superzvezdnika Kawhi Leonard in Paul George, pripeljali še Erica Gordona, Bonesa Hylanda, Masona Plumleeja in zdaj kmalu še Westbrooka.

Clippers bodo naslednjič na delu v noči na soboto, ko se bodo pomerili s tekmeci z zahoda Sacramento Kings (32-25).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice