Šport > Košarka
28938 ogledov

Luka je užival, nato zažgal splet s petimi besedami

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik je užival ob tekmi lige prvakov.

Luka Dončić se je po All-Star tekmi lige NBA hitro odpravil na krajši odmor, že v četrtek ekipo Dallas Mavericks čaka domači obračun z moštvom San Antonio Spurs. Slovenski zvezdnik si je ob prostem dnevu vzel čas tudi za ogled nogometne tekme lige prvakov in bil ob videnem navdušen. Njegov Real Madird je po vsega 14 minutah igre zaostajal z 0:2 proti Liverpoolu, a v nadaljevanju dvoboja dosegel kar pet zadetkov v gosteh.

Dončić je predstavo pospremil s preprostim zapisom na twitterju: "Gremo, Madrid in nič več!" S tem je sprožil val navdušenja med navijači kraljevega kluba. Ti so množično všečkali in 'retvitali' njegove besede. Ob polnoči po evropskem času, uro po nastanku čivka, je več kot 1.000 oseb že odgovorilo na njegov zapis, všečkalo ga je 110 tisoč uporabnikov twitterja, videlo pa okoli dva milijona ljudi.

Slovenski zvezdnik redno spremlja tudi nastope Realove košarkarske ekipe, ki jo je leta 2018 popeljal do naslova evropskega prvaka, nato pa odšel v NBA. Med All-Star vikendom je tako dejal, da je zanj Real prvi favorit za osvojitev Evrolige. Z izpadom v polfinalu španskega pokalnega tekmovanja je bil seveda razočaran, a je menil, da ta ne bo vplival na nadaljevanje sezone njegovega nekdanjega kluba.

Svoj drugi pokalni naslov je sicer osvojila Unicaja Malaga, ki je v četrtfinalu najprej premagala Barcelono, v polfinalu Real Madrid, v finalu pa je s 83:80 porazila Lenovo Tenerife. Za lovoriko so se sicer pomerili kar štirje nekdanji člani ljubljanske Olimpije. Kendrick Perry, ki je bil še leta 2021 najkoristnejši igralec finala slovenskega DP, in Melvin Ejim sta s soigralci ugnala Sasuja Salina in Giorgija Shermadinija ter njune moštvene kolege s Kanarskih otokov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice