Šport > Košarka
10357 ogledov

Zaradi Dončića ostal brez službe, zdaj bo treniral njegovega največjega rivala

Quin Snyder Profimedia
Snyder je novi trener Atlante v NBA.

Ameriški strokovnjak Quin Snyder je novi trener moštva Atlanta Hawks v severnoameriški ligi NBA, je franšiza potrdila na svoji spletni strani.

Snyder je bil med letoma 2014 in 2022 trener Utah Jazz, popeljal jih je do šestih zaporednih nastopov v končnici, a je izgubil zaupanje vodstva kluba, ko jih je v minuli sezoni v prvem krogu končnice izločil Dallas slovenskega asa Luke Dončića.

Quin Snyder | Avtor: Profimedia Profimedia

Moštvo iz Salt Lake Cityja je sicer zadnja leta vedno veljalo za eno najmočnejših v rednem delu sezone, a je nato vedno zatajilo v končnici. Lanska nemoč proti Dallasu pa je vodstvo kluba prepričala, da moštvo pod vodstvom Snyderja preprosto ne napreduje v pravi smeri.

A Snyder ni dolgo čakal na novo priložnost, Luki Dončiću (ki je proti Utahu v končnici povprečno dosegal 29 točk, 11 skokov in 6 asistenc na tekmo) pa se bo poizkušal maščevati na klopi Atlante, nesojene ekipe Luke Dončića, ki je Slovenca na večer nabora zamenjala za Traeja Younga, ki bo zagotovo glavni mož v Snyderjevi novi ekipi.

Šestinpetdesetletni Snyder je sicer pred odhodom k Utahu v sezoni 2013/14 že deloval kot pomočnik trenerja pri Atlanti, takrat pod vodstvom Mika Budenholzerja. V izjavi ob podpisu pogodbe je dejal, da je vzhičen ob vrnitvi k Hawks.

Ti so v torek odpustili Nata McMillana, ki je v tej sezoni z ekipo dobil 29 dvobojev in zabeležil 30 porazov. Po koncu sodelovanja pa je Atlanta nanizala dve zmagi in je trenutno na osmem mestu vzhodne konference, ki ob koncu rednega dela vodi v dodatne tekme za nastop v končnici.

Ameriški medij ESPN je še poročal, da je Snyder podpisal petletno pogodbo z Atlanto, finančnih podrobnosti pa niso podali. V noči s torka na sredo bo že vodil moštvo proti Washington Wizards.

Jason Kidd Luka Dončić Tarča posmeha Šport Zaradi te izjave se vsi zgražajo nad Jasonom Kiddom

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice