Šport > Košarka
710 ogledov

"Kobe Bryant mi ostaja v najlepšem spominu"

Goran Dragić, Kobe Bryant Epa
Smrt Kobeja Bryanta je globoko pretresla košarkarsko skupnost.

Med tistimi, ki so imeli v preteklosti priložnost igrati proti enemu najboljših vseh časov, je tudi slovenski organizator igre pri moštvu Miami Heat Goran Dragić. Po sinočnji zmagi doma v Miamiju proti Orlandu je Dragić za STA dejal, da mu bo Kobe Bryant ostal v najlepšem spominu.

Tekme proti ekipam z Bryantom, ki je izstopal zaradi izjemne tekmovalnosti, so bile vedno zanimive. "S Kobejem smo velikokrat igrali. Leta 2010 smo izgubili konferenčni finale proti Los Angeles Lakers, ko je bil on res tisti pravi Kobe, ki daje po 50 ali 60 točk na tekmo," je povedal Dragić, ki je takrat igral za Phoenix Suns.

"Igrati proti njemu je bilo nekaj fenomenalnega. V času, ko je bila liga pred leti prekinjena, sem imel priložnost, da sem treniral v Los Angelesu. Igrali smo tudi 'pick-up' igre in enkrat sem igral z njim v isti ekipi, ko sva se tudi več pogovarjala. Bil je eden največjih," je še dodal Dragić.

Slovenski organizator igre je k nedeljski zmagi Miamija proti Orlandu prispeval 14 točk in pet podaj. To je bila njegova prva tekma po krajšem premoru zaradi poškodbe mečne mišice in kosti.

"Dobil sem močan udarec v mečno mišico in še v to zgornjo kost. Povedali so mi naj počivam eno tekmo, da se prepričamo, da ni kaj hujšega. Bil sem na terapijah in si vzel tri dni prosto, nisem treniral in sem si opomogel," je dejal Dragić, ki se je poškodoval prejšnjo sredo na tekmi proti Washingtonu.

Na vprašanje o uvrstitvi Luke Dončića v začetno postavo spektakla vseh zvezd NBA je Dragić dejal, da pred sezono kaj takega težko pričakuješ. "Potem pa ko gledaš njegove tekme, ne moreš misliti drugače kot to, da si definitivno zasluži to prvo peterko. Igra fenomenalno in zdaj naj uživa vse te stvari, da ne bo šlo prehitro. Ta teden vseh zvezd NBA je res zanimiv in imaš veliko stvari. Verjamem, da bo to maksimalno izkoristil in bo užival".

Dragić je že igral na tekmi vseh zvezd in razen tega, da naj se ima lepo nima drugih nasvetov za Dončića. "To je itak prijateljska tekma, veliko bo zabijanj in 'šova'. Vemo, da Luka to ima v sebi in lahko kaj pričara. Saj že sam dobro ve kako in kaj. Naj se zabava in naj uživa, pa bodo uživali tudi navijači."

Dragić je tudi spremljal nastope slovenskih rokometašev na pravkar končanem evropskem prvenstvu in skupaj s celotno Slovenijo obžaluje, da reprezentanca na koncu ni osvojila kolajne. "Gledal sem zadnji dve tekmi. Na žalost se ni izšlo, ampak gremo naprej," je dejal ob tem.

Komentarjev 6
  • ponsicar 06:20 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • dramafid 04:30 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ourunem 02:41 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks