Šport > Košarka
25 ogledov

Krka boljša od Le Mansa

Edo Murić Union Olimpija Krka superpokal Gregor Katič
Košarkarji novomeške Krke so v 2. kolu pokala Eurocup v gosteh prepričljivo premagali francoski Le Mans (84:65). V skupini F je zmagal tudi Lietuvos Rytas, ki je bil boljši od ukrajinskega Azovmaša.

Novomeščani so z gostujočim uspehom v Franciji naredili velik korak k uvrstitvi na eno izmed prvih dveh mest v skupini F, ki vodita med 16 najboljših ekip drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Krka je proti Le Mansu dobila že prvo četrino (24:14), nato še prvi polčas (42:35), odločilno prednost pa si je priigrala na začetku tretje četrtine, ko sta za delni izid 11:0 poskrbela Američan Allan Ray in reprezentant Zoran Dragić. Prvi je v tem obdobju dosegel sedem, drugi pa štiri točke. Ray je s svojo predstavo štiri tisoč ljudi, ki so si v živo ogledali dvoboj obeh ekip, verjetno spomnil tudi na Raya Allena, zvezdnika njegovega nekdanjega kluba Boston Celtics. Organizator igre se je na koncu ustavil pri 23 točkah, dveh skokih in štirih podajah, mejo desetih točk pa sta v napadu presegla še Jimmy Baxter (17) in Jerome Jordan (12). Lietuvos Rytas je v tej skupini doma razbil ukrajinski Azovmaš s 83:55.

Tudi ostali slovenski košarkarji v tem tekmovanju so parket večinoma zapuščali dobre volje. Grški Aris je tako v gosteh premagal litovski Rudupis (71:60), Matej Krušič pa je za zmagovalce odigral zgolj slabe tri minute. V tem času je naredil dva prekrška. Brez točk je ostal tudi Primož Brezec, ki je ob zmagi Lokomotiv Kubana proti Banvitu (75:67) zbral skok in dve blokadi. Selektor Slovenije Božidar Maljković mu je namenil deset minut igre. Uspešen je bil tudi nekdanji selektor slovenske reprezentance Jure Zdovc. Ta je v skupini G ruski Sankt Peterburg popeljal do gostujoče zmage proti Bennetonu (87:78), Miha Zupan pa je v devetih minutah v svojo statistiko vpisal štiri točke in dva skoka. Pri Italijanih ni igral Sani Bečirović. V isti skupini je bila uspešna še Cedevita. Matjaž Smodiš (šest točk, trije skoki) in soigralci so s 70:64 premagali FC Bayern München. Od Slovencev, ki so včeraj stopili na igrišče, je bil tako poražen le Dragiša Drobnjak. Ta je z Telenet Oostendejem gostoval pri Valencii in izgubil z 62:75. Drobnjak je zbral štiri točke in tri odbite žoge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.