Šport > Košarka
10 ogledov

Krka ima zdaj Jordana in Raya Alla(e)na

Allan Ray Reuters
Za Krko naj bi vsaj nekaj tednov igral tudi branilec Allan Ray. Ta je bil nekaj časa brez kluba, v Novo mesto pa ga je povabil kar prijatelj Curtis Stinson, ki ga nekdanji košarkar Bostona tudi menja v ekipi.

Allan Ray je v Novo mesto prispel šele v ponedeljek, že v torek pa je prvič oblekel dres Krke. Ta je v pokalu EuroCup izgubila proti moštvu Lietuvos Rytas (65:73), kljub temu pa se je ameriški branilec že izkazal. V svojo statistiko je vpisal 14 točk in štiri podaje. "Kar nekaj časa nisem igral prave košarke. Menim, da imamo dobro ekipo in tudi na koncu dvobojev lahko odigramo dobro. Tokrat nam žal ni uspelo," je po tekmi z Litovci dejal Ray in dodal: "Bilo mi je kar težko, saj sem šele prišel. Ne poznam soigralcev, proti zaključku dvoboja pa sem bil tudi že kar utrujen. A fantje so mi veliko pomagali, postavljali so mi dobre blokade, veliko zaslug za svojo igro pripisujem njim. V nadaljevanju želim moštvu pomagati do zmag. Naredil bom vse, da se bo to dogajalo. Sem nisem prišel zaradi osebne statistike, tako ali tako delujem slabo, če ekipa izgublja."

Sedemindvajsetletni košarkar, ki je v času igranja za univerzo Villanova doživel hudo poškodbo očesa in je bil nekaj časa celo prepričan, da bo oslepel, si Novega mesta še ni uspel ogledati. "Ni bilo še časa za to. Družil sem se z Jeromom Jordanom in nekaterimi drugimi, ki so mi pokazali nekaj reči, a to je bilo za zdaj vse," je dejal nekdanji član Bostona, ki je za Celtics v sezoni 2006/07 odigral 47 tekem, pet kot član prve peterke. V povprečju je odigral 15 minut na tekmo, v tem času pa v svojo statistiko vpisal 6,2 točke, 1,5 skoka in 0,9 podaje na dvoboj. Na dveh tekmah je dosegel 22 točk.

Nato je sledila selitev v Italijo, kjer je okrepil Lottomatico, kasneje pa še Carife Ferraro in Montegranaro. V slednjem je odigral preteklo sezono. In zakaj se je zdaj odločil za Krko? "Poklical me je prijatelj Curtis, ki se je poškodoval in mi predlagal Krko, sam pa sem iskal možnost za igranje. Rad imam košarko. Tu naj bi ostal vsaj do vrnitve Curtisa, to pa naj bi trajalo nekaj tednov. Že od prej sem poznal trenerja Nenada Trajkovića, z njim sem vadil v Kaliforniji. Imava tudi istega agenta," je svoj prihod v Novo mesto pojasnil Ray, ki je z veseljem pojasnil tudi, kaj si misli o lockoutu v ligi NBA: "To je sranje. Škoduje veliko ljudem, ne samo igralcem v ligi NBA. Tudi tu v Evropi."

Igralca so zaradi imena in priimka večkrat zamenjali tudi za zvezdnika Raya Allena. "Ha, ha ... Večkrat se zgodi, da me pozdravijo s 'Kako si Ray Allen?' Ko sem še igral za Boston, sem pokrival tudi njega, ko je bil član Seattla. Ray Allen se je pomeril z Allanom Rayem. Očitno ima zdaj Krka Jordana in Raya Allena (smeh)."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.