Šport > Košarka
12 ogledov

Krka v ABA ligi tudi za Final four

Nenad Trajković Reuters
Srbski strateg Nenad Trajković, ki je v tej sezoni prevzel Krko, je spregovoril o ciljih za novo sezono. Že v soboto Novomeščane sicer čaka prvi dvoboj v ABA ligi, v dvorano Leona Štuklja pa prihaja sloviti Maccabi.

V pretekli sezoni je Krka zaigrala na zaključnem turnirju četverice v jadranski ligi. Kakšni so tokrat cilji v tem tekmovanju?
Vsi, ki spremljajo jadransko ligo, vedo, da bo ta v tej sezoni zelo močna. Okrepili so se pri Partizanu, Cedeviti, Zagrebu, Ciboni ..., poleg tega je tu še Maccabi. Kljub temu je naš cilj, da se uvrstimo v zgornjo polovico lestvice. Želimo znova presenetiti, tako kot v pretekli sezoni, ko ni nihče resno računal na nas. Če bomo uspeli presenetiti koga od naštetih klubov, se lahko ponovno uvrstimo tudi na Final four. Bomo pa zadovoljni, če se bomo uvrstili v zgornji del razpredelnice.

Začenjate proti Maccabiju, ki velja za eno najboljših evropskih ekip.
Po eni strani je to hendikep, po drugi pa prednost, in sicer v tem, da Maccabi ni še uigran, glavni trener David Blatt pa je v ekipo prišel šele pred nekaj dnevi (na EP je do bronaste kolajne vodil Rusijo, op. a.). Žal smo nekoliko neuigrani tudi mi, saj sta se nam reprezentanta Edo Murič in Zoran Dragić pridružila pred kratkim. Tudi nismo mogli narediti nekega skavtinga, da bi pripravili ustrezno taktiko. Prednost je vsekakor tudi v tem, da igramo doma. Menim, da imamo lepo priložnost za igranje dobre tekme. Želimo zadovoljiti visoke kriterije naših navijačev.

Čaka vas tudi igranje v pokalu EuroCup ...
To je zelo močno tekmovanje za nas. V tem pokalu igrajo večje ekipe, ki imajo tudi precej višje proračune kot moštva, s katerimi se je Krka merila v pokalu EuroChallenge. Menim, da smo sestavili ekipo, ki je podobna lanski. Nismo močnejši, vendar tudi slabši ne. Mislim, da prvak pokala EuroChallengea ne more pričakovati visokih uvrstitev v EuroCup. A potrudili se bomo, da v tem tekmovanju ostanemo čim dlje, saj nameravamo našim gledalcem ponuditi čim več tekem z uglednimi in bogatimi tekmeci.

Kako ste zadovoljni z moštvom, ki ga imate na voljo?
Sem zadovoljen. Zdaj se nam je za nekaj časa pridružil tudi Jaka Klobučar. Je zelo dober košarkar, z nami pa je treniral kar nekaj časa, pri nas je že več kot mesec dni, odlično dela na treningih. Tudi ostali igralci so pokazali, da si zaslužijo svoje mesto v Krki. Seveda smo se pri njihovi izbiri morali držati tudi proračuna, ki nam je bil na voljo. Nismo jih drago plačali, dobili pa smo tisto, kar smo iskali.

Omenjali ste Muriča in Dragića. Kako se vključujeta v ekipo?
Seveda potrebujeta nekaj časa. Veliko je stvari, ki si jih je treba zapomniti, morda je celo preveč informacij. Z njima sem zadovoljen, a potrebujeta še kakšnih deset dni. Menim, da bosta dobro pripravljena za tekmo s Cibono, tako da bosta podkovana tudi v taktičnem pogledu. Morata sprejeti tisto, kar smo počeli med njuno odsotnostjo. Zelo težko je sicer takoj preskočiti z enega na drugi način dela in se navaditi na drugačne akcije. Čaka ju težko delo, a sta fizično oba odlično pripravljena.

Kako pa so se v vaš način dela vklopili Američani?
Dobro. Nekaj težav ima trenutno Curtis Stinson, ki ima poškodovan gleženj. Videli bomo, če bo pripravljen za Maccabi, saj ni treniral od 21. septembra. Čakata nas še dva treninga, videli bomo, kako bo gleženj reagiral na nekoliko težji trening. Če bo vse v redu, bo v ekipi za tekmo z Maccabijem, če ne bo, ne bo igral veliko.

Že v torek vas nato čaka prvi dvoboj z Unionom Olimpijo. Kaj pričakujete od superpokala?
Vsaka tekma je zelo pomembna, tudi trening tekma, vselej si želiš zmagati. Tudi proti Olimpiji bomo poskušali zaigrati dobro in osvojiti lovoriko. Če nam bodo to dovolili, bomo še videli. To je njihov problem. V vsakem primeru imajo na papirju močnejšo ekipo kot mi. Zamenjali so osem igralcev, z višjim proračunom pa lahko pripelješ boljše igralce. Cena veliko pove o kakovosti igralcev, vendar je bilo tako tudi v pretekli sezoni. Krka je imela nižji proračun, a je presenetila Olimpijo. Tudi na torkovi tekmi želimo Ljubljančanom pokazati, da se nas morajo paziti in da morajo vseskozi razmišljati tudi o nas.

Kako ste se znašli v Novem mestu?
Vse je čudovito, mesto mi je zelo, zelo všeč, ker je mirno, ljudje so čudoviti, tudi vsi v klubu. To mi odgovarja, vse je super. Čisto nič ne pogrešam gneče in tega, da do treninga potrebujem 40 minut vožnje – zdaj sem na treningu v treh minutah. Razmišljam, da bi mogoče v prihodnosti tu tudi živel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.