Šport > Košarka
4004 ogledov

KZS: Ogorčeni smo nad izsiljevanjem sodnikov

Košarkarska žoga Shutterstock
Društvo košarkarskih sodnikov Slovenije grozi z bojkotom.

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na junijski seji sprejel sklep o višini sodniških stroškov. Pri tem je na pobudo predstavnikov vseh klubov znižal dosedanjo višino potnih stroškov. V zadnjih tednih je Društvo košarkarskih sodnikov Slovenije zaradi omenjenega sklepa zagrozilo z bojkotom sojenja. KZS bo kljub temu skušala zagotoviti nemoten začetek in potek državnega prvenstva.

"Društvo košarkarskih sodnikov Slovenije (DKS), ki je prav tako kot klubi član KZS, se je po junijski seji in sprejetem sklepu o višini potnih stroškov za poti sodnikov na tekme pod okriljem KZS, enostransko odločilo, da takšne odločitve ne bo spoštovalo ter zagrozilo z bojkotom sojenja tekem in s tem na neprimeren način postavilo pod vprašaj začetek državnih prvenstev. Na KZS in v klubih smo ogorčeni nad izsiljevanjem sodniške organizacije," so se ob težavah odzvali pri krovni organizaciji slovenske košarke.

"KZS podpira nadaljnje pogovore med klubi in sodniki, ne glede na to pa se morajo odločitve Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije spoštovati in izvajati tudi v praksi. KZS se do nadaljnjega ne bo vmešavala v pogovore med klubi in sodniki, bo pa, če bo želja obojestranska, pri njih sodelovala. KZS ne bo pristala na napovedano izsiljevanje z nesojenjem tekem. Problem bo skušala rešiti v skladu s svojimi možnostmi in zagotoviti nemoten začetek in potek državnega prvenstva," je dejal presednik KZS Matej Erjavec.

"Kot delavce v slovenski košarki in predstavnike posameznih lig, nas žalosti, da DKS zasleduje svoje cilje na račun mladih, s tem, da so zavrnili sodelovanje na mednarodnem turnirju. S tem delajo medvedjo uslugo tudi mednarodnemu ugledu Slovenije. Dejstvo je, da se sodniške takse niso znižale, znižali so se le potni stroški, ki so se uskladili po višini s stroški za zaposlene v gospodarstvu, sklep pa je bil sprejet na IO KZS, katerega član je tudi DKS, v skladu z veljavnimi pravili. Pozivamo vodilne pri DKS, da spoštujejo sprejete sklepe najvišjega izvršnega organa Košarkarske zveze Slovenije, katere člani so tudi sami," pa je zapisano v skupni izjavi predsednikov združenj lig in klubov, ki so jo podpisali Kristijan Novak (predsednik Združenja Lige Nova KBM), Borut Kop (predsednik Združenja ženskih klubov), Bojan Gorjanc (predsednik Združenja 2. SKL za moške) in Gašper Kromar (predsednik Združenja 3. in 4. SKL za moške).

Komentarjev 1
  • Lavdan 08:35 05.september 2017.

    Kar nekaj, nikjer nobene številke.