Šport > Košarka
18 ogledov

Lakovič: veliko medijev določilo slovo

slovenija grčija ep 2011 lakovič EPA
"Veliko medijev je že kar določilo, da se poslavljam. Treba bo dobro prespati to prvenstvo, vse, kar se je dogajalo in potem se odločiti, kako in kaj naprej," po osvojenem sedmem mestu na EP v Litvi pravi kapetan slovenske košarkarske reprezentance Jaka Lakovič.

"Lepo je zaključiti prvenstvo z zmago, čeprav ta zmaga ni imela več nobenega pomena. Meni največ pomeni, pa mislim, da bi moralo tudi drugim, da je ekipa ostala skupaj," je po osvojitvi sedmega mesta na EP v Litvi povedal kapetan Jaka Lakovič.

Triintridesetletni organizator igre je nastop Slovenije na EP označil kot neuspeh in dodal: "Neuspehi so in vedno bodo, ekipa pa je vedno ena in mora ostati skupaj, ob uspehih in neuspehih. Zmaga in timski duh, to je nekaj najlepšega v ob koncu prvenstva, držali smo skupaj tudi ob neuspehu."

Lakovič še meni, da se za slovensko košarko zdaj začenja pomembno obdobje: "Sedmo mesto za nas ni uspeh, ker smo si želeli več in tega smo bili tudi sposobni. Pa nismo. Zakaj? Razlogov je veliko, treba jih je oceniti. Če potegnemo črto, ta turnir ni bil uspešen, ampak tudi neuspehi so del športa, ne doletijo samo nas, temveč cel svet. Težko je, vsi smo razočarani, še najbolj igralci sami. Treba je zastaviti program za naslednji dve leti, igralci bodo morali oddelati čim boljše sezone v klubih, potem bomo pa videli. Gotovo pa bo reprezentančni ciklus naslednjih dveh let eden pomembnejših v zgodovini slovenske košarke."

Jale bo še razmislil, ali bo po Litvi končal svojo reprezentančno kariero. Naslednje leto bo tako ali tako minilo brez uradnih tekem slovenske izbrane vrste, čez dve leti, ko bo Lakovič star 35 let, pa bodo najboljše reprezentance stare celine igrale v Sloveniji. "Veliko medijev je že kar določilo, da se poslavljam. Treba bo dobro prespati to prvenstvo, vse, kar se je dogajalo in potem se odločiti, kako in kaj naprej," je o reprezentančni prihodnosti dejal novi član turškega Galatasaraya.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.