Šport > Košarka
12 ogledov

"Lanski rezultati so nam otežili položaj"

Gašper Potočnik, Saša Zagorac
1/5
Simon Maljevac
Na uvodni novinarski konferenci je vodstvo košarkarskega kluba Union Olimpija predstavilo načrte za sezono 2015/16, v kateri bodo zmaji nastopali v Eurocupu, Ligi ABA ter domačem prvenstvu in pokalnem tekmovanju.

Za uvod je predsednik kluba Jani Möderndorfer spregovoril o težavah, s katerimi se je klub soočal v minulih mesecih: "Že pri sestavi ekipe smo naleteli na zanimive komentarje. Lanski rezultati so nam otežili položaj, a je večina sponzorjev še naprej ostala zvesta klubu. V poletnih mesecih so potekala pogajanja med Fibo in Ligo ABA, klubi pa smo pri vsem tem potegnili kratko, saj je prišlo do spremembe pravil. Morali smo si zagotoviti mesto v Ligi ABA, saj je to zelo pomembno za obstoj kluba. S tem zagotavljamo vidnost sponzorjev. Na trenutke nismo vedeli ali smo sploh člani Košarkarske zveze Slovenije, saj nismo čutili podpore."

"Glavni cilj je osvojitev naslova državnega prvaka, ki ga čakamo že vrsto let. V regionalni ligi se želimo uvrstiti v zgornji del lestvice, ki je po mojem mnenju realen cilj. V preteklih letih smo v Eurocupu dokazali, da znamo dosegati lepe rezultate in podobno želimo tudi letos."

"Če bo le možno, bomo vse tekme igrali v Stožicah, v Tivoliju pa bomo nastopali le v primeru, če bodo Stožice zasedene. Proračun kluba je več ali manj že pokrit s sponzorskimi pogodbami, pomembno pa je, da pokrijemo tudi določene dolgove iz preteklosti. Višina proračuna za letošnjo sezono znaša okrog milijon evrov."

Tudi letos cenejša ekipa

"Za nami je zahtevno poletje, a smo lahko ponosni na opravljeno delo. To bo dobra šola za nas. Vrhunska košarka ostaja v slovenski prestolnici. V evropskem merilu morda nismo dovolj konkurenčni, medtem ko moramo biti v Sloveniji na vrhu. Vzpostavili smo most med mladinsko in člansko selekcijo ter sklenili pogodbe z mladima upoma Blažem Mesičkom in Vlatkom Čančarjem. Pripeljali smo nekaj dobrih domačih košarkarjev, nosilca igre pa bosta zagotovo tudi tujca Zack Wright in Sava Lešić. Ekipa je cenejša kot so bile prejšnje, vendar cilji ostajajo visoki," je dodal direktor Matevž Zupančič.

Glavni trener Gašper Potočnik se veseli zahtevnega izziva: "Verjamem, da bomo upravičili vložek sponzorjev. Želel sem si slovensko obarvano moštvo s številnimi mladimi košarkarji in takšno ekipo smo tudi sestavili. Tudi najmlajši igralci bodo imeli ob dobrem delu na treningih zagotovljeno minutažo. Vse igralne položaje imamo dobro zapolnjene, mogoče pa nam manjka nekaj centimetrov na položaju centra. V fizičnem smislu smo dobro pripravljeni, v taktičnem smislu pa nas čaka še veliko dela."

Reprezentant Saša Zagorac bo okrepil konkurenco pod obročem: "Za mano je reprezentančna zgodba, v glavi pa sem povsem osredotočen na delo v klubu. V imenu igralcev lahko obljubim, da se bomo borili za vsako žogo in skušali narediti vse, da ne bo nobenemu tekmecu lahko igrati proti nam. Ob koncu sezone pa želimo naslov prvaka vrniti v Ljubljano."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.