Šport > Košarka
1892 ogledov

Legendarni NBA košarkar, trikratni prvak v zabijanju, se seli v ring

Nate Robinson Instagram
Nekdanji NBA košarkar, ki se lahko pohvali s kar tremi zmagami v zabijanju tekom All Star vikenda, bo debitiral v boksarskem ringu.

Eden največjih boksarjev vseh časov Mike Tyson je dogovoril svojo vrnitev v ring, kjer se bo v ekshibicijskem dvoboju pomeril proti Royu Jonesu Juniorju. Kot vse kaže pa to ne bo edini spektakel večera, saj se bosta v eni izmed predborb pomerila znani influencer Jake Paul ter NBA legenda Nate Robinson.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nate Robinson and Jake Paul will be fighting on September 12 as an undercard to the Mike Tyson-Roy Jones Jr. exhibition, they told The Athletic.

A post shared by SportsCenter (@sportscenter) on

Robinson si sicer ni prislužil svoj zvezdniški status s kakšno spektakulrano igralsko statistiko, temveč je postal pravi ljubljenec gledalcev zaradi svoje višine ter spektakularnih zabijanj in načina igre.

Priljubljeni 175 centimetrov visoki organizator igre je svoje najlepše zvezdniške dni doživel med leti 2005 in 2010, ko je blestel v dresu New York Knicks. V svoji najboljši sezoni je povprečno dosegal celo 17,2 točki, 3,9 skoka, 4,1 asistence ter 1,3 ukradene žoge na tekmo.

Nate Robinson je v tekmovanju v zabijanju po letu 206 in 2008 zmagal že tretjič. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po selitvi v Boston, kjer ni bil več v prvem planu, mu je produktivnost drastično padla, še huje pa je bilo po prestopu k Oklahoma City Thunder. Kariero si je nato uspel oživiti pri ekipah Golden State Warriors, Chicago Bulls ter Denver Nuggets, medtem ko je svoji zadnji dve sezoni pri Los Angeles Clippers ter New Orleans Pelicans predvsem presedel na klopi.

Ligo NBA je zapustil leta 2015, po epizodah v Izraelu, Venezueli in Libanonu pa se je leta 2018 košarkarsko upokojil. Ljubitelji košarke so si ga zapomnili predvsem po spektakularnih zabijanjih ter legendarni blokadi, katero je podelil kar 54 centimetrov višjemu Yao Mingu. Večno bodo v spominu ostale tudi tri zmage na tekmovanju v zabijanju, katere je dosegel v letih 2006, 2009 ter 2010.

Po končani karieri se je resno lotil treninga boksa, zdaj pa bo prvič tudi uradno stopil v boksarski ring. Njegov nasprotnik bo influencer Jake Paul, brat še bolj znanega influencerja Logana Paula.

Jake že ima za sabo en dvoboj, ko je v ringu premagal drugega influencerja ter najavil, da si misli zgraditi resno boksarsko kariero. Jake Paul ter kar 10 centimetrov nižji Nate Robinson naj bi se tako pomerila 12. septembra v Carsonu v Kaliforniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice