Šport > Košarka
2966 ogledov

Legendarni Slovenec na klopi španskega velikana

Jaka Lakovič Profimedia
Jaka Lakovič prevzema Gran Canario.

Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Jaka Lakovič bo sedel na klop španskega prvoligaša Gran Canarie. S Španci je podpisal dveletno pogodbo, v klubu na Kanarskih otokih pa ga bodo uradno predstavili prihodnji teden.

Triinštiridesetletni Lakovič špansko košarko pozna dobro, saj je pet let nosil dres Barcelone, s katero je osvojil evroligo in dva španska naslova.

Jaka Lakovič | Avtor: Profimedia Profimedia

Ljubljančan je igralsko kariero končal leta 2016 in se takoj podal v trenerske vode. Najprej je bil pomočnik v B-ekipi Barcelone in tudi pomočnik Igorja Kokoškova v slovenski reprezentanci. Z njo je leta 2017 osvojil evropski naslov. Od reprezentance se je poslovil leta 2019, ko je prvič postal glavni trener.

Zadnje tri sezone je vodil nemški Ratiopharm Ulm in ga dvakrat popeljal do polfinala nemške lige, v zadnji sezoni pa do osmine finala.

Jaka Lakovič | Avtor: Profimedia Profimedia

Gran Canaria je sicer v zadnjih letih reden član drugega najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja Evropskega pokala, leta 2015 je igrala celo finale tega prestižnega tekmovanja, medtem ko je v sezoni 2018/19 igrala celo Evroligo.

Minulo sezona je osvojila osmo mesto v izjemno močnem španskem prvenstvu, v Evropskem pokalu pa se je prebila do četrtfinala.

Gran Canaria | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • diaz 00:35 18.junij 2022.

    Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah. Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki ...prikaži več jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: pecniksuzana0@gmail.com

Sorodne novice