Šport > Košarka
6257 ogledov

Ameriška košarkarska legenda še naprej zaprta v Rusiji

Šport: Brittney Griner Profimedia
Ameriški košarkarski zvezdnici Brittney Griner so podaljšali pripor v Rusiji.

Rusko sodišče je danes nosilki dveh zlatih olimpijskih odličij v košarki, Brittney Griner, podaljšalo pripor pred sojenjem, ki jo čaka v začetku julija. Februarja so ji namreč na moskovskem letališču zasegli prtljago, kjer naj bi nosila vstavke za elektronsko cigareto s prisotnostjo konopljinega olja.

Košarkarica Phoenix Mercuryja v ligi WNBA in ruskega Jekaterinburga zdaj čaka na sojenje, grozi ji 10-letna zaporna kazen. Pripor so ji podaljšali do 2. julija.

V Washingtonu so mnenja, da je to napačno ravnanje ruskih oblasti. Odgovorne osebe severnoameriške košarkarske lige (WNBA) se trudijo, da bi 31-letnico pripeljale domov. Njen primer so ameriške oblasti iz Washingtona že predale organom, zadolženim za talce.

Brittney Griner | Avtor: Profimedia Profimedia

Novico, da so 206 centimetrov visoko zvezdnico ekipe Phoenix Mercury aretirali, so sicer v ZDA dolgo časa skrivali, prvič so jo objavili šele mesec po aretaciji.

Košarkarica se je medtem oglasila in sporočila, da v zaporu biva v izredno slabih pogojih, med drugim se je pritožila zaradi premajhne postelje.

Grinerjeva sicer razen za WNBA ekipo Phoenix Mercury že od leta 2015 istočasno nastopa tudi za Jekaterinburg, kjer je najboljša igralka te ruske ekipe, s katero je trikrat osvojila rusko prvenstvo in kar štirikrat Evroligo.

Šport: Šok! Vsaj toliko časa bo ameriška košarkarska zvezda za zapahi - Brittney Griner | Avtor: Profimedia Profimedia

Je ena velikih ameriških športnih zvezdnic, saj velja za eno najboljših košarkaric na svetu, v svoji karieri pa je enkrat osvojila šampionski prstan, sedemkrat je bila izbrana na tekmo vseh zvezd, dvakrat pa je zaključila sezono kot najboljša strelka lige WNBA in osemkrat kot najboljša blokerka.

Trikrat je bila izbrana v prvo peterko lige in trikrat v drugo, dvakrat pa je bila izbrana za najboljšo obrambno igralko lige. Leta 2016 in 2021 je z ameriško košarkarsko reprezentanco osvojila tudi zlato olimpijsko medaljo.

Komentarjev 5
  • Pepe007 07:35 15.junij 2022.

    Z Rusi se iti posel je neumno. Tudi v košarki.

  • Avatar luckyss
    luckyss 06:47 15.junij 2022.

    V Rusiji je zelo ostra zakonodaja glede drog...Ne streljajo jih sicer javno na stadionih kot na Kitajskem, imajo pa visoke zaporne kazni...Ne razumem torej tega jamranja, izjem pač ni..Imajo pač drugačen sistem boja proti drogam kot v ZDA in upam ...prikaži več si trditi, da dokaj učinkovit..

  • jakec1575 22:18 14.junij 2022.

    igrala je za njihov klub in zdej jo bodo zaprli zaradi olja... zgleda da res bolijo zajete jahte.

Sorodne novice