Šport > Košarka
987 ogledov

Dončiću strelski obračun z Lillardom, a vse se ni izšlo po željah

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so izgubili na gostovanju v Oregonu. Portland je bil boljši s 125:119.

Dallas je tokrat gostoval pri neposrednemu konkurentu v boju za končnico. Pred dvobojem je Portland zasedal šesto mesto v zahodni konferenci z razmerje 24-16, Mavericks so bili osmi z 21. zmagami in 18. porazi. Američani so tekmo napovedovali kot obračun med zvezdnikoma Damianom Lillardom in Luko Dončićem.

Slednji je dobro odprl prvo četrtino, po njegovih dveh trojkah je Dallas povedel z 9:5. A domači so znali odgovoriti, ob Lillardu je bil razpoložen tudi CJ McCollum, ki je bil sicer dolgo odsoten zaradi poškodbe. Prisilna pavza se drugi violini Portlanda ni poznala, z osmimi točkami je bil najzaslužnejši za prednost 16:14. pri Mavericks sta vse točke dosegla Maxi Kleber in Dončić, prvi 8, drugi 6. Že pred polovico četrtine je Luka dobil na voljo počitek.

Ob Slovenčevem sedenju na klopi je vodstvo ostiteljev hitro narastlo na +8 pri 24:16. Kasneje je Dallas zaigral nekoliko boljše, v zadnji minuti prve četrtine celo povedel za točko, a se je prvih 12 minut končalo s petimi zaporednimi točkami domačih. Mc Collum je ob zvoku sirene zadel za 37:33.

Na začetku druge četrtine je Luka najprej asistiral za trojko Treyja Burka, nato pa prispeval koš za vodstvo zasedbe iz Teksasa.

Sledile so povsem izenačene minute, Carmelu Anthonyju pa je uspelo preseči mejo 27.000 točk v karieri Postal je šele 11. igralec s tem dosežkom. Dončić je na klop sedel na polovici četrtine pri izidu 47:47.

Odmor ni bil dolg, brez njega preprosto ni šlo, Portland je povedel s 53:47. Luka je odgovoril s košem in ob njem zahteval osebno napako, vendar si je za to prislužil tehnično napako. Pred njim jo je sicer dobil tudi Kristaps Porzingis. Dončić je z uspešnim metom Mavericks približal na 56:58, sledile so štiri Lillardove točke. Z enako mero je odgovoril tudi Slovenec. Oba zvezdnika sta v prvem polčasu dosegla 22 točk. Druga četrtina se je sicer končala z vodstvom Portlanda s 64:60.

Tudi v prvi polovici tretje četrtine so domači ostajali majhen korak pred Dallasom, po petih minutah in pol igre v drugem polčasu je Luka zadel za 80:82, nato je po minuti odmora obsedel na klopi.

Tokrat se njegova odsotnost ni poznala, po vrnitvi na parket pa je zadel trojko za do takrat najvišje vodstvo Mavericks na tekmi. Na semaforju je bil izpisan izid 91:86. Dvanajst sekund pred koncem četrtine je Dončić presegel mejo 30 doseženih točk, po košu je zadel še dodatni prosti met za +8. A je sledil še napad domačih, Anthony je zadel met za tri točke. Dallas je pred zadnjo četrtino tako vodil z 98:93.

Portland je lovil prednost gostov, štiri minute in pol pred zadnjim piskom sirene pa se je približal na točko zaostanka. Rick Carlisle je vzel minuto odmora. Ta ni prekinila naleta domačih, ti so po njej s šestimi zaporednimi točkami povedli s 115:110. Luka je odgovoril s košem, nato pa sta v naslednjih dveh napadih trojki za izenačenje zgrešila tako Dončić kot Kleber. Na drugi strani je met za tri točke zadel McCollum za 118:112.

Luka je minuto in 11 sekund pred koncem poskrbel za -4, dobro odigral tudi v obrambi in prisilil McColluma v zgrešeni met, a so domači dobili skok v napadu, nato pa je ob zvoku sirene trojko dobre pol minute pred koncem zadel še Robert Covington za 121:114. Dvoboj je bil odločen. 

Dončić je bil prvi strelec dvoboja, v svojo statistiko je vpisal 38 točk ter po devet skokov in asistenc. Na drugi strani je McCollum po številu doseženih točk ugnal Lillarda, prvi jih zbral 32, drugi 31.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice