Šport > Košarka
3110 ogledov

Ko se zaradi Luke "utrga" ameriškemu komentatorju: "Kdor ne skače ni Sloven'c!"

Luka Dončić Profimedia
LukaMagic je ponesel tudi komentatorja NBA prenosa.

Po ligi NBA še kar odmeva veličastna predstava Luke Dončića, ki je ob zmagi nad lanskimi krvniki Los Angeles Clippers lastnoročno povlekel ekipo Dallasa do zmage z 42 točkami, 6 skoki in 9 asistencami, 3 ukradenimi žogami, 2 blokadama in odličnim metom iz igre 16/28 (6/11 za tri točke).

Luka je celo tako blestel, da je v živo med prenosom povsem zaneslo tudi enega izmed ameriških komentatorjev te tekme, kljub temu da bi načeloma moral biti nevtralen.

Ko je Dončić dobro minuto pred koncem tekme še z enim neverjetnim metom zapečatil usodo svojih tekmecev ter popeljal Mavericke na +13, si je komentator v nekakšni ameriški slovenščini skoraj polomil jezik: "Kdor ne skače ni Sloven'c, hej, hej, hej," se je mučil z izgovorjavo priljubljenega športnega napeva, nato pa svojemu kolegu (in vsem Slovencem, ki ga nismo nič zastopili) pojasnil, kaj je ravnokar povedal.

Nato je še izjavil, da bodo ob takšni predstavi ljudje zagotovo začeli skakati, preden je še enkrat, tokrat nekoliko uspešneje, ponovil priljubljeni slovenski napev, njegov komentator pa mu je zgolj lahko pritrdil, da bo ob takšni predstavi skupaj s Slovenci tudi sam začel skakati.

Komentarjev 1
  • rob123 09:44 19.marec 2021.

    G. Iztok Čop je izjavil: To gre za športnike, ki so v kolektivnih športnih panogah in večinoma nastopajo za tuje klube, ki direktno ne prinašajo slave Sloveniji.

Sorodne novice