Šport > Košarka
9 ogledov

Maljković: "Prosti meti kriminalni"

božidar maljković slovenija grčija EPA
Selektor Božidar Maljković je po neprijetnem porazu z Grki (60:69) spregovoril tudi o naslednjem dvoboju z Makedonci. Ta bo na sporedu v soboto ob 17. uri, igra Slovencev pa za zdaj ne vzbuja veliko optimističnih občutkov.

Četa selektorja Božidarja Maljkovića je po Rusiji morala priznati premoč še Grčiji. Slovenci so po mnenju mnogih preveč neodločno, bojazljivo krenili v dvoboj, slaba igra pa se je ponovila tudi v zadnjih minutah tekme. "Vedeli smo, da bodo igrali zaprto obrambo in da podvajali centre. To je stil grškega trenerja. Vedeli smo, da nam bodo pustili metati od daleč. Trenirali smo, vendar naš prenos žoge ni bil pravšnji. Preveč smo držali žogo, namesto da bi jo hitreje prenašali. Nismo koristili prodora, kar bi morali," je kot razloge za poraz navedel Maljković in dodal še en podatek: "Kriminalno smo metali proste mete. Zaradi prostih metov ekipe pridejo v zgodovino. Mi smo jih zgrešili deset, kar je v takšni tekmi preveč. Ko smo jih ujeli, smo naredili preveč nespametnih odločitev. Namesto, da bi odigrali trdo in pametno, smo grešili."

A nekaj napak je bilo storjenih tudi na klopi. Marsikdo od navzočih v dvorani se je tako spraševal, zakaj je Mirza Begić, ki je bil znova med boljšimi Slovenci na parketu, v igro vstopil šele sredi druge četrtine in zakaj pri zaostanku 60:64 v zadnji minuti igralci niso naredili prekrška. "Že prej smo rekli, da imamo še dva majhna prekrška. Igralcem smo rekli, naj ga naredijo, a ga niso. Vstal sem in jim to tudi kazal, vendar je to le igra. Tudi njim ni lahko."

In kako naprej? "Včasih prevelik premor, kot je bil ta zadnje tri dni, ne koristi najbolj. To ni bilo prvič, da smo slabo odigrali po daljšem premoru. Fantje niso dobro odreagirali. Imamo še dve tekmi. Naslednja je Makedonija, ki ni nič slabša od Grčije. Ima izkušene igralce, pamet in Boja McCalleba. Pričakujem težko tekmo," svari Maljković. Slovenci bi tudi ob morebitnem neuspehu proti Makedoniji še vedno ostali v igri za uvrstitev v četrtfinale. Na zadnji tekmi bi bilo pač treba le ugnati Finsko.

Komentarjev 3
  • krtmen1 10:47 09.september 2011.

    Tudi vodenje tekme je bilo kriminalno - Božo, malce samokritike tudi ne bi škodilo. Kdo je odgovore, da zgubljaš za 4 pike in gledaš in pustiš nasprotniku, da vrže trojko - adijo pamet!

  • KOŠARKAmanija 09:57 09.september 2011.

    Oboževalci KOŠARKE, napovejte izzide tekem naših košarkarjev in si prislužite 40 €: www.facebook.com/KosarkaManija!

  • David Picelj 09:08 09.september 2011.

    mislim, da je v prvi meri se potrebno uvrstiti v četrtfinale, torej premagati Finsko. Razvrstitev v naši skupini vendarle ni tako pomembna-v vsakem primeru bomo dobili težkega naspotnika (predpostavljam Francija, Litva, Srbija, Španija). Res pa je da slaba igra deluje ...prikaži več na psiho naših igralcev in je pomembno, da zadnji dve tekmi odigramo trdo. Tako si bomo pridobili prepotrebne samozavesti