Šport > Košarka
19 ogledov

Maribor, prihajajo uličarji

ulična košarka hrastnik KZS/Dominik Konjedic
Samsung državno prvenstvo v ulični košarki bo konec tedna v Mariboru zakorakalo v drugo polovico rednega dela sezone. Najboljši uličarji se v štajersko prestolnico vračajo po letu dni premora.

Tretji regionalni turnir sezone se bo na Trgu Leona Štuklja odvijal v soboto, 16. junija 2012, utrip ulične košarke pa bo moč čutiti od 10. ure dalje. Prijave se zbirajo do četrtka, 14. junija. Svojo ekipo za turnir lahko prijavite TUKAJ, več o seriji turnirjev Samsung DP v ulični košarki pa si lahko preberete TUKAJ.

Članski zmagovalci v Madrid

Tudi tokrat bodo med najboljše razdelili dva tisoč evrov, mestni vrvež ulične košarke pa bo najboljšemu moštvu med člani omogočil neposredno uvrstitev na FIBA Masters 3on3 turnir v Madridu, od koder bodo najboljše štiri ekipe napredovale na finalni turnir v Miami.

Kdo neposredno v Španijo?

Na Štajerskem bo tako letos priložnost za prvi skok neposredno na zadnjo stopnico pred boji za pot prek Atlantika. Zmagovalci novomeškega turnirja, ekipa Iščemo sponzorja bo namreč pot do Madrida morala iskati na kvalifikacijskem turnirju v švicarski Lozani. V primeru, da bi novomeški zmagovalci tudi tokrat končali na prestolu, bi namesto njih v Švico odpotovali poraženci finala, košarkariji Ačkbalab Tatto Walla.

Zabava in nagradne igre

Tudi v Mariboru pa vse radovedneže in igralce čaka bogat spremljevalni program. Tudi na tretjem dejanju te sezone ne bodo manjkali Smoki zabijanje, Mobitelovo metanje trojk ter Raiffeisnov VIP turnir. Maribor bo v soboto poleg bogatih nagrad ponudil tudi kopico zabave, ki jo lahko najdete le na uličnem basketu, poskrbljeno pa bo tudi za nagradne igre!

Kategorije za prijavo:

Člani (igralci rojeni leta 1993 in starejši)
Ženske (ni starostnih omejitev)
U18 (mladinci – igralci rojeni leta 1994 in mlajši) 
U16 (kadeti – igralci rojeni leta 1996 in mlajši) 

NAGRADNI SKLAD:
Člani:
1. mesto: 1.000 EUR
2. mesto: 500 EUR
3. mesto: 250 EUR

Zmagovalec zabijanja:
250 EUR

Zmagovalna ekipa v kategoriji U18 (mladinci): 
250 EUR

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.