Šport > Košarka
35 ogledov

Ulična košarka spet na pohodu

Ulična košarka, 3 na 3 Saša Despot
Simon Rožnik, dolgoletni vodja Samsung DP v ulični košarki, je napovedal, da bo tudi nova sezona tako zanimiva, kot je bila lanska, ko so slovenske ekipe doživele velike uspehe tudi na mednarodnih prizoriščih. Novost: dan pred turnirjem in na dan turnirja prijava in prijavnina v nobenem primeru ni mogoča.

"Tudi ta sezona bo tako zanimiva, kot je bila lanska. Organizirali bomo šest turnirjev in tradicionalno Intersport kletko strahu, z deveto sezono Samsung DP v ulični košarki pa bomo začeli spektakularno - s pokalom FIBA Europe ob deseti obletnici mednarodne košarkarske organizacije na Prešernovem trgu, 19. maja. Na isti lokaciji bomo julija organizirali tudi finale sezone DP, prvak pa bo odpotoval na prvo uradno svetovno prvenstvo, ki bo avgusta v Grčiji. Ulična košarka se pod vodstvom FIBA in FIBA Europe v svetu razvija z veliko hitrostjo in bo leta 2016 že poskusni šport na olimpijskih igrah, poleg tega pa prihodnje leto pričakujemo tudi prvo uradno evropsko prvenstvo. V sezoni 2012 Samsung DP v ulični košarki se bo veliko naših ekip uvrstilo na mednarodne turnirje, zagotovili smo veliko denarnih in praktičnih nagrad, tudi tokrat pa pričakujemo dobre igralce, ki jih je vsako leto več. Mislim, da je ulična košarka v obdobju, ko ni sezone, odlična izbira tudi za profesionalne košarkarje," je dejal Simon Rožnik.

VSI TURNIRJI V LETU 2012:

14. maj: Študentski DP 3na3 (Ljubljanski grad)
19. in 20. maj: Pokal FIBA Europe - 1. turnir DP (Ljubljana - Prešernov trg)
2. junij: 2. turnir DP (Novo mesto - Športni park Loka)
16. junij: 3. turnir DP (Maribor - Trg Leona Štuklja)
22. junij: 4. turnir DP (Koper - Taverna)
7. julij: Finale Samsung državnega prvenstva (Ljubljana - Prešernov trg)
21. julij: Intersport Kletka strahu (Ljubljana - Kongresni trg)

Več o turnirjih najdete TUKAJ

POSEBNOSTI V SEZONI 2012:

Mednarodni organizaciji FIBA in FIBA Europe v sezoni 2012 začenjata s serijo mednarodnih turnirjev (mastersov) in svetovnimi prvenstvi, na katerih bodo nastopale tudi slovenske ekipe.
Državni prvaki (7. julij, Ljubljana) se bodo uvrstili na prvo uradno svetovno prvenstvo FIBA 3x3 v Atenah (23. 8. - 26. 8.). Zmagovalci turnirja v Mariboru (6. junij) se bodo uvrstili na turnir serije Masters FIBA 3x3 v Madridu (7 in 8. 9.). Študentski prvaki (14. maj, Ljubljana) se bodo uvrstili na svetovno prvenstvo FISU 3x3 v Kragujevcu (10. 7. - 17. 7.). Državni mladinski prvaki se bodo uvrstili na mladinsko svetovno prvenstvo v Sevilli (27.9.-30.9.). Zmagovalci turnirja v Kopru (22. 6.) se bodo uvrstili na turnir v Pragi (30. 6.), ki vodi tudi na masters v Madridu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.