Šport > Košarka
24 ogledov

Markota bo znova igral v Evroligi

Olimpija Siena trening Stožice Markota Boštjan Tacol
"Damirja nisem prečrtal, to je storil sam," je na začetku tedna o statusu Damirja Markote pri Olimpiji dejal trener Sašo Filipovski. Hrvaški reprezentant bo zdaj najverjetneje zaigral v Italiji.

Markota, ki je v tej sezoni za Union Olimpijo odigral sedem evroligaških tekem, v povprečju pa je zbral 4,7 točke, 6,0 skoka in 1,4 podaje na tekmo, bo najverjetneje nastopil tudi v drugem delu najkakovostnejšega klubskega tekmovanja v Evropi. Pri italijanskem Cantuju, ta se je s petimi zmagami in petimi porazi v skupini A uvrstil v Top 16, naj bi nekdanji član Ljubljančanov zamenjal poškodovanega Marka Šćekića. Za Markoto naj bi se resno zanimali tudi pri Zagrebu.

Brez soigralca pa je v Italiji ostal Uroš Slokar, saj vrste rimske Lottomatice dokončno zapušča Vladimir Dašić. Črnogorec je v tej sezoni v povprečju zbral po 11 točk in 5,7 skoka, rimski Virtus pa naj bi pogodbo prekinil zaradi slabe forme košarkarja. Blizu odhoda naj bi bila tudi Nemanja Gordić in Nihad Đedović. Omenjeno trojico precej dobro pozna tudi Filipovski, ki je v pretekli sezoni sedel na klopi Rimljanov, zdaj pa mrzlično išče okrepitve za zmajevo gnezdo. "Seveda so to za nas zanimivi košarkarji, a je veliko vprašanje, ali jih lahko pripeljemo v klub. Z igrami so se že izkazali v Evroligi in verjetno se zanje zanimajo tudi druge ekipe," nam je sicer že pretekli teden dejal vodja komunikacij pri Unionu Olimpiji Matevž Zupančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.