Šport > Košarka
16 ogledov

Messina spet na klopi CSKA

Messina iz prejšnih sezon ni vajen toliko izgubljati. (Foto: EPA) EPA
Vodstvo CSKA se je odločilo za preverjen načrt. Ruskega velikana bo znova vodil italijanski mojster Ettore Messina, ki je z Moskovčani podpisal triletno pogodbo.

Z Italijanom Ettorejem Messino so povezani največji uspehi CSKA, ki ga je med letoma 2005 in 2009 štirikrat zapored popeljal na zaključni turnir Evrolige, ki jo je dvakrat osvojil. Tudi z Matjažem Smodišem, s katerim sta tvorno sodelovala že v bolonjskem Kinderju. Pod vodstvom Messine, ki je nasledil Jonasa Kazlauskasa, je CSKA dvignil še štiri lovorike ruskega prvenstva in dve pokalni.

"Za vodstvo CSKA je bil podpis z Messino ena prioritet, ključ triletnega razvojnega programa. Takoj bo začel z delom, ki ga bo veliko, saj bo imel na voljo prenovljeno ekipo," je med drugim dejal Andrej Vatutin, predsednik kluba, in se obenem iskreno zahvalil Kazlauskasu, ki je CSKA popeljal do "ene najuspešnejših sezon v zgodovini". Litovec je klonil v finalu Evrolige z Olympiacosom, osvojil močno regionalno ligo VTB ter rusko prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.