Šport > Košarka
148 ogledov

Miami brez Dragića klonil proti najslabši ekipi lige

Atlanta Hawks Miami Heat
V noči na torek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali deset tekem.

Košarkarji Miami Heat so tokrat gostovali pri najslabši ekipi lige, Atlanta Hawks. Jastrebi so v domači dvorani zmagali s 110:104, za oslabljeno Vročico, trener Erik Spoelstra je imel na voljo le devet zdravih igralcev, pa ni igral niti slovenski zvezdnik Goran Dragić, ki ima poškodovan levi komolec.

Spoelstra je po tekmi razkril, da sta z Dragićem sicer še tik pred začetkom tekme testirala komolec, a je bilo za slovenskega košarkarja že metanje na koš preveč boleče, tako da sta se odločila, da bo tekmo presedel na klopi. Dragić je s 16,6 točke na tekmo prvi strelec Vročice in je pred današnjim premorom začel vseh 29 tekem Miamija.

Pri gostiteljih je bil s 24 točkami najboljši strelec Taurean Prince, Dennis Schröder jih je k zmagi dodal 23. Pri Miamiju, ki je sicer dobil zadnje štiri od petih tekem, je Josh Richardson dosegel 26 točk, Dion Waiters, ki je igral kljub trebušni gripi, pa je tekmo končal s 23; omenjena dva pa sta bila tudi edina zdrava košarkarja iz začetne peterke Miamija.

Naslednja tekma košarkarje Miamija čaka v sredo, ko bodo gostovali pri najboljši ekipi vzhodne konference, Boston Celtics.

Goran Dragić Miami Heat NBA Šport Dragić 'bananiral' Teodosića, Miami zmagal

Slednji so si zmago s 112:111 nad Indiana Pacers priigrali 1,2 sekunde pred koncem tekme, ko je Terry Rozier ukradel žogo in zadel odločilni koš, potem ko so Kelti zapravili kar 19 točk prednosti. Prvi strelec Bostona je bil Kyrie Irving, ki je k zmagi prispeval 30 točk, Al Horford je dodal 14 točk, deset skokov in devet podaj.

Russell Westbrook je z 38 točkami za Oklahoma City Thunder dosegel svoj strelski rekord sezone in prispeval tudi odločilni prosti met za zmago s 95:94 nad Denver Nuggets

Vodilna ekipa prvenstva NBA Houston Rockets je zmagoviti niz podaljšala že na 14 tekem, potem ko je s 120:99 premagala Utah Jazz. Izkazal se je Eric Gordon, ki je dosegel 33 točk, od tega zase rekordnih sedem trojk, James Harden je dodal 26 točk ter po šest skokov in podaj, Chris Paul pa 18 točk, devet skokov in deset podaj.

Na večer, ko so Los Angeles Lakers upokojili dve številki dresa zvezdnika Kobeja Bryanta, so branilci naslova Golden State Warriors ukradli šov in podaljšku zmagali s 116:114. Kevin Durant je dosegel 36 točk, 11 skokov in osem podaj ter zadel odločilni koš 6,4 sekunde pred koncem.

lebron james NBA Šport LeBron: Igram kot v polžjem ritmu

NBA, izidi:

Atlanta Hawks - Miami Heat 110:104
Goran Dragić zaradi poškodbe ni igral za Miami.

Charlotte Hornets - New York Knicks 109:91
Indiana Pacers - Boston Celtics 111:112
Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 117:115
Houston Rockets - Utah Jazz 120:99
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 108:107
Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 95:94
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 91:97
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 109:91
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 114:116*

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.