Šport > Košarka
13 ogledov

Mickael Pietrus gre v Boston

Mickael Pietrus in Dwight Howard Reuters
Na božični da si bodo pomeli oboževalci lige NBA po vsem svetu, saj se ta naposled vendarle začenja. Tu pa so tudi že prestopi.
Tik pred začetkom košarkarske lige NBA - zaradi prekinitve vseh dejavnosti skrajšana sezona se bo začela danes s prvimi petimi tekmami - se nekatera moštva še krepijo. V Bostonu so tako sklenili dogovor s Francozom Mickaelom Pietrusom.

Pietrus naj bi po pričakovanjih zapolnil vrzel, ki je zaradi zdravstvenih težav Jeffa Greena - težave s srcem so ga prikrajšale za celotno sezono - nastala v ekipi keltov. Na nedeljski prvi tekmi v New Yorku pa bo manjkal še Paul Pierce.

Francoski košarkar, doma z Guadeloupa, je v prejšnji sezoni dosegal v povprečju 7,2 točke za ekipi Orlanda in Phoenixa. Zanimivo je, da ga je Phoniex skušal nedavno prodati v Toronto, kjer pa je zdravniška služba ugotovila nevarnost poškodbe kolena. Zato je 29-letni košarkar odkupil zadnje leto pogodbe s Phoenixom in se nato kot prost igralec dogovoril za selitev v Boston.

Brez službe pa je tik pred zdajci ostal Nate Robinson. Košarkar, ki so si ga ljubitelji tega športa zapomnili kot zmagovalca treh tekmovanj v zabijanju na tekmah All Star, je postal odvečni člen v ekipi Oklahome.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.