Šport > Košarka
29 ogledov

Močnik se veseli dvoboja z Lakovičem

partizan union olimpija law močnik salin ABA
Košarkarji Uniona Olimpije se bodo v sredo v Istanbulu v Evroligi merili z Galatasarayem, ki je velik favorit. Organizator zeleno-belih Jan Močnik se veseli borbe z Lakovičem, Sašo Filipovski pa pravi, da je cilj odigrati borbeno tekmo.

Zmaji so v Turčijo pripotovali v zasedbi: Močnik, Kastrati, Mičić, Salin, Blažič, Murić, Bertans, Thompson, Rothbart in Morina. Od naštetih zagotovo ne bo nastopil Dino Murić, ki še vedno okreva po poškodbi. Domačini so zagotovo nesporni favoriti, zmaji pa bodo poskušali odigrati zbrano in iskati svojo priložnost za morebitno presenečenje.

Trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski pred tekmo pravi: "Vsi vedo, v kakšnem položaju smo in s kakšno ekipo bomo nastopili v Istanbulu. Favorit je torej jasen, mi pa potujemo na tekmo z enakimi cilji kot minuli konec tedna v Beograd – torej prikazati čim večjo borbenost, odigrati zbrano in iskati priložnost za presenečenje. Še vedno nam ne bo mogel pomagati Dino Murić, ki pa bo za razliko od tekme s Prokomom na klopi nadomestil Jagodnika. Na poziciji organizatorja igre bo veliko priložnosti znova imel Jan Močnik, ki bo imel težko delo z odlično branilsko linijo Galatasaraya, ki ima v tem trenutku pač močnejšo ekipo v vseh pogledih. V klubu se oziramo po okrepitvah, a odločitev ne bomo sprejemali nepremišljeno in čez noč, čeprav se zavedamo, da nam teče voda v grlo."

Novi organizator igre pri zeleno-belih Jan Močnik, ki se je izkazal v prvem polčasu proti Partizanu, pa pravi: "Galatasaray je nesporen favorit tega srečanja. Ne glede na to, da vsaj teoretično možnost za uvrstitev v drugi del tekmovanja še vedno ni zamrla, je realno Galatasaray v velikanski prednosti pred nami. Igrati bomo morali zbrano 40 minut in ne dopustiti padca v koncentraciji, kot se nam je zgodilo proti Partizanu, ki je dobro izkoristil naših nekaj slabih minut in na koncu nerealno visoko zmagal. Sam se zelo veselim nastopa proti idolu Jaki Lakoviču, ki ga vsi izjemno spoštujemo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.