Šport > Košarka
13 ogledov

Na naboru izbran prestar "neznanec"

Targuy Ngombo Žurnal24 main
Največje presenečenje minulega nabora za ligo NBA je bil Katarec Targuy Ngombo. Ne le, da nihče ni vedel, kdo to je, fant je še lagal o svoji starosti in sploh ne bi smel biti izbran.

Ko so Portland Trail Blazers na naboru za ligo NBA 2011 izbrali Katarca Targuyja Ngomba, so se vsi začeli spraševati, le kdo je to. Fant sploh ni imel tako imenovane izkaznice kandidata za nabor. Pravice za 75. izbor za Ngomba so Blazers dobili od aktualnih prvakov Dallas Mavericksov, danes pa je katarski košarkar že na seznamu Minnesote Timberwolvesov. Da bo kdaj podpisal profesionalno pogodbo in zaigral v NBA nihče zares ne verjame.

Kaj sploh vemo o Ngombu? 186 centimetrov visoki krilni košarkar igra za katarski klub Al Rayyan. Pravzaprav sploh ni Katarec, saj je rojen v Brazzavillu, prestolnici Konga. In rojen je julija 1984! Star je torej 26 oziroma skorajda že 27 let. In kako je bil potem sploh lahko izbran, ko pa je zgornja omejitev za tuje košarkarje 22 let (starejši ne morejo biti draftani, lahko le podpišejo pogodbo kot prosti igralci)? Na nabor se je prijavil kot 21-letnik (tako ima zapisano v potnem listu). Zakaj so ga Blazers sploh izbrali, ni nikomur jasno.


Chu Chu na preizkus k Heatom

Los Angeles Lakers, ki so na naboru presenetili z izbiro Nigerijca Chukwudiebera Maduabuma (na kratko mu pravijo kar Chu Chu), so pravice za tega malo znanega košarkarja že prodali Denver Nuggetsom. Ta je lani odigral tri tekme za moštvo ameriške razvojne D-League Bakersfield Jam in imel povprečje 0,7 točke (na eni tekmi je imel tri blokade). Je šele tretji košarkar v zgodovini, ki se je bil izbran kot član moštva iz D-League. Po besedah svojega agenta se bo naslednji teden preizkusil na kampu prostih igralcev Miami Heatov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.