Šport > Košarka
35 ogledov

Ron Artest bi bil Svetovni Mir

Artest EPA
Ron Artest, košarkaš Los Angeles Lakersov, si želi spremeniti ime v Metta World Peace.

Ronald William Artest Jr., ki je bolje poznan kot Ron Artest, si želi novega imena. Košarkarjev odvetnik je že izpolnil obrazce za spremembo imena na sodišču v Los Angelesu. V dokumentih je navedel igralčeve osebne razloge, sodišče pa bo odločitev podalo 26. avgusta.

Artest je lansko sezono pomagal jezernikom do novega naslova v ligi NBA, aprila pa je prejel nagrado za izjemne dosežke in pomoč skupnosti. Artest je pred sodiščem že moral pričati o svojem duševnem stanju, znan pa je njegov izpad, ki se je v zgodovino lige NBA vpisal kot eden najbolj znanih prepirov na tekmah. Ko je bil član Indiane Pacers, je novembra 2004 skočil na tribuno in napadel navijača, na igrišču pa se je stepel še z centrom Detroit Pistonsov Benom Wallaceom, zaradi česar je bil suspendiran do konca sezone. Izpustil je 73 tekem, kar velja za najdaljši suspenz v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Pred Artestom so igralci v ligi NBA svoja imena že spreminjali v nova in nenavadna. Med njimi je tudi Lloyd Bernard Free, ki si je leta 1982 ime spremenil v World (Svet). Eden zadnjih primerov preimenovanja v ameriškem športu pa je primer igralca ameriškega nogometa Chada Johnsona, ki je od leta 2008 Chad Ochocinco (Osem pet, kot je njegova številka).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.