Šport > Košarka
720 ogledov

Najhujša kazen v zgodovini lige

KK Crvena zvezda navijači Pionir Twitter
Navijaški izgredi v finalu regionalne košarkarske lige še vedno burijo duhove.

Disciplinski sodnik jadranske košarkarske lige Saša Pavličić Bekić je po odločilni tekmi finala lige ABA med Crveno zvezdo in Budućnostjo, Beograjčani so zmagali s 97:54 in si izborili nastop v Evroligi, Crveni zvezdi naložil najvišjo kazen v zgodovini lige. S tem skuša vodstvo rešiti omenjeno tekmovanje, ki so ga zaznamovali številni izgredi.

Crvena zvezda : Budućnost "Sodniki so se bali" Šport Pri Zvezdi za kaos krivijo Budućnost, ta zahteva odvzem naslova

Peta tekma finala se je zaradi neredov in napada na gostujoče igralce začela z enourno zamudo. Košarkarje črnogorske ekipe so namreč privrženci beograjskega kluba verbalno žalili že na poti od avtobusa do dvorane Aleksandar Nikolić, pri ogrevanju pa so na njih zmetali številne kovance, vžigalnike, plastenke, polnilce za telefon, kamenje, steklenice in stole. Manjša skupina beograjskih navijačev je tudi vdrla na parket, tako da so se košarkarji črnogorske ekipe dvajset minut pred začetkom tekme umaknili v notranjost dvorane.

KK Crvena zvezda Liga ABA Šport Crvena zvezda po velikem incidentu do naslova prvaka

Crvena zvezda je za vrsto hudih disciplinskih prestopkov, med njimi v oči bodejo zlasti grožnje in napadi na košarkarje Budućnosti neposredno pred začetkom odločilne tekme, prejela kazen zaprtja dvorane Aleksandar Nikolić za prvi dve tekmi naslednje sezone, na naslednjih treh tekmah pa bodo lahko na tribunah sedeli le ženske in otroci do 14 let, danes piše Jutarnji list.

Drugi "navijači" in odrasli moški, ki bodo želeli v živo spremljati domače tekme Crvene zvezde v ligi ABA, bodo lahko v dvorani le na šestih tekmah v sezoni, z izjemo končnice.

Poleg tega bo moral beograjski klub v blagajno lige odšteti največjo denarno kazen v zgodovini tega tekmovanja - 35.000 evrov -, še piše Jutarnji list.

Komentarjev 1
  • janez056 17:10 26.april 2019.

    Vse skupaj je blažev žegen- kot prvo, bi morali tekmo razglasiti za neregularno in jo ponoviti na naevtralnem terenu, npr. v Zurichu...

Sorodne novice