Šport > Košarka
29 ogledov

Namesto Dragića ji bo srce grel Lin

Navijačica Houston Rockets Youtube
Se še spomnite navijačice Houstona, ki je napisala, zapela in na Youtubu objavila pesem, s katero je želela Goranu Dragiću sporočiti, naj ostane med Raketami? Želja se ji ni izpolnila, slovenski košarkarski reprezentant bo kariero nadaljeval v Phoenixu, na njegovo mesto pa se seli Jeremy Lin.

Srce navijačice bo zdaj moral ogreti vzhajajoči zvezdnik Lige NBA Jeremy Lin, ki je lani polnil naslovnice ameriških časopisov, ko se je po številnih poškodbah zvezdnikov New York Knick kot meteor izstrelil na košarkarsko sceno in glede na zanimanje medijev zasenčil vse najboljše košarkarje v ligi NBA.

Lin se zdaj iz New Yorka seli v Houston, kjer je vrzel nastala po odhodu Gorana Dragića v Phoenix Suns. Pri Knicksih so že potrdili, da bo Lin zapustil veliko jabolko in kariero nadaljeval v Houstonu, kjer bo po poročanju ameriških medijev v treh sezonah zaslužil 25 milijonov ameriških dolarjev. Dragić naj bi v štirih letih pri Phoenixu zaslužil 34 milijonov dolarjev.

Jeremy Lin | Avtor: Reuters Reuters
Ameriški košarkar tajvanskih in kitajskih korenin je lani v New Yorku poskrbel za pravo norišnico – "Linsanity". Do poškodbe kolena, ki mu je nato preprečila nastop v končnici, je bil eden najbolj medijsko izpostavljenih košarkarjev v ligi NBA, vodstvo New Yorka pa kljub izjemni pozornosti medijev in privržencev Kratkohlačnikov ni hotelo izenačiti denarne pogodbe, ki jo je Lin prejel od Houstona.

Moštvo iz Teksasa ima v novi sezoni visokoleteče cilje, v svoje vrste želi pripeljati tudi enega najboljših centrov v ligi NBA – Dwighta Howarda. Za centra Orlanda so zanimanje pokazali tudi Jezerniki iz Los Angelesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.