Šport > Košarka
13 ogledov

Navijači v Stožicah bližje igrišču

Olimpija - Panathinaikos, navijači Boštjan Tacol
Zdi se, da bo na tekmi Uniona Olimpije proti Prokomu (20:45) v Stožicah bolj grmelo s tribun, vsaj s tistega dela, kjer bodo delovali organizirani navijači. Ti bodo namreč pomaknjeni bližje igrišču, kar se bo zgodilo prvič.

"Da, Green Dragons bodo bližje igrišču, tako kot vedno pa bodo v istem sektorju tudi člani navijaške skupine Zmaji," je za zurnal24.si potrdil Matevž Zupančič, tiskovni predstavnik Uniona Olimpije, ki bo ob 20.45 začela tretjo evroligaško tekmo s Prokomom: "Za takšen korak smo se odločili zato, ker je prostor, videli pa bomo, kako se bo reč obnesla." Na dozdajšnjih evroligaških tekmah so bili sicer organizirani navijači nameščeni v zgornjem ringu dvorane.

Zupančič dodaja, da nad obiskom prve tekme z Barcelono niso razočarani. "Na prvi tekmi je bilo 1500 ljudi več kot lani, tedaj je bilo na srečanju z Efesom 8500 gledalcev, zdaj 10. tisoč. Lani smo nato odšli v Milano, kjer smo zmagali, šele nato se je ustvarila evforija," je opozoril za medije odgovorni pri Olimpiji, ki ni točno vedel, koliko navijačev se bo zbralo proti Prokomu na stožiških tribunah, na podjetju Eventim pa so nam dejali, da tega podatka ne smejo izdati.

Pred srečanjem Sašo Filipovski ni brez zdravstvenih skrbi. Kapetan Goran Jagodnik okreva po resnejši poškodbi, na zadnjem treningu pa je udarec v ramo dobil tudi njegov namestnik Damir Markota, a kleni Hrvat bo vseeno nastopil. Še sladkorček za navijače: kdor je ali bo kupil vstopnico za Prokom, si bo lahko brezplačno ogledal sobotno tekmo lige ABA v Tivoliju (19:00) Prav tako bo tekma brezplačna tudi za vse imetnike paketov Uniona Olimpije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.