Šport > Košarka
18 ogledov

NBA nič bližje začetku

NBA Europe Live Tour Reuters
Severnoameriška profesionalna košarkarska liga NBA bi se morala začeti prvega novembra, a kot vse kaže, bodo morali začetek preložiti. Novi štiriurni pogovori klubov in sindikata spet niso obrodili sadov, tako da prekinitev dejavnosti ostaja.

"Mislili smo, da je to idealen trenutek za napredek, a od tega ni bilo nič. Nismo prišli niti blizu dogovora, tako da smo bili prisiljeni sestanek prekiniti. Če se do naslednjega ponedeljka ne bomo dogovorili, bomo prisiljeni, da preložimo vse tekme, ki smo jih načrtovali do 14. novembra," je dejal komisar lige David Stern.

Obe strani sta še vedno razdeljeni zaradi strukture plač. Lastniki ekip se zavzemajo za omejitev plač, saj zatrjujejo, da je kar 22 ekip od 30 v lanski sezoni vknjižilo izgubo v višini 300 milijonov dolarjev.

Drugo težavo predstavlja delitev dobička. Igralcem je bilo po stari pogodbi zagotovljenih 57 odstotkov dobička, ponudili so jim zmanjšanje na 53 odstotkov (popustili so še za 1,3 odstotka), česar pa lastniki niso sprejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.