Šport > Košarka
13 ogledov

Parker bo igral za 1500 € mesečno

tony parker san antonio EPA
Brezdelje onstran Atlantika v ligi NBA je in bo v Evropo pripeljalo številne vrhunske košarkarje, ki pa se bodo morali vsaj začasno odreči zaslužkarskemu obilju. Tudi Tony Parker.

Francoski košarkar Tony Parker je potrdil, da bo v času lockouta v severnoameriški košarkarski ligi NBA igral za Asvel iz Villeurbanna. "Odločil sem se, da bom igral za Asvel. To je logična poteza v času, ko so prekinjene vse aktivnosti v NBA, hkrati pa želim pomagati Asvelu," je za osrednji francoski časnik L'Equipe dejal Parker. Dirigent igre San Antonia si bo sam plačal zavarovanje, pri Asvelu pa bo igral za minimalno plačo, ki bo znašala za njegove razmere skromnih 1500 evrov na mesec.

Parker, ki je s Francijo na septembrskem evropskem prvenstvu osvojil srebrno kolajno in se uvrstil na olimpijske igre prihodnje leto v Londonu, je lani podpisal novo štiriletno pogodbo z Ostrogami, ki je težka 50 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.