Šport > Košarka
17 ogledov

Diaw na minimalcu

Tony Parker in Boris Diaw Parker sta dva od štirih francoskih reprezentantov, ki Žurnal24 main
Francoski reprezentant Boris Diaw bo v času lockouta v ligi NBA nosil dres francoske drugoligaške ekipe JSA Bordeaux. "Srce je zmagalo nad pohlepom," je ob podpisu pogodbe dejal Diaw. Ob svečanem dogodku ni mogel seči v roke predsedniku kluba, ker to funkcijo opravlja prav on.

Diaw bo v Bordeauxu igral za minimalno plačo. Kakšen je ta znesek, predsednik ni razkril. "Ko sem prevzel funkcijo predsednika, sem se povsem posvetil temu projektu. Bordeaux si zasluži dobro košarkarsko ekipo. Moj podpis je lepa priložnost za razvoj kluba. O tem sem veliko razmišljal. Ali je to dobra poteza zame, za klub? Finančno osebno zame zagotovo ne, a to bi bila lahko dobra reč za prepoznavnost in popularnost kluba. Morda se bo odzval tudi kakšen pokrovitelj," je po podpisu povedal igralec – predsednik. Ta naj bi dres Bordeauxa nosil že v petek, ko bo na sporedu prvo kolo v ligi Pro B. "Povsem se nameravam podrediti sistemu našega trenerja, kapetan pa ostaja Sami Driss. Ne vem, zakaj bi spreminjali stvari. Sami se je že izkazal v tej vlogi," je še dejal Diaw. Cilj kluba je uvrstitev v zgornji del lestvice in končnica. Diaw je sicer v minuli sezoni lige NBA igral za moštvo Charlotte Bobcats in v povprečju dosegal 11,3 točke, 5,0 skoka in 4,1 podaje na tekmo.

O odhodu v Francijo razmišlja tudi Diawov reprezentančni kolega Tony Parker. Ta je za L'Equipe povedal, da se namerava sestati s svojimi odvetniki, skupaj pa bodo preučili možnosti, da se član NBA ekipe San Antonio Spurs pridruži Asvelu: "Čakajo me pogajanja v zvezi z zavarovanjem moje NBA pogodbe. Upam, da si bom priboril dobro ceno. Če bom podpisal za Asvel, bom sam plačal zavarovanje."

V zadnjih dneh je veliko prahu dvignil tudi Kobe Bryant. Tokrat mu pri Virtusu iz Bologne ponujajo 2,5 milijona dolarjev za enomesečno igranje. V tem času bi moral zvezdnik odigrati osem tekem za nekdanjega evropskega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.