Šport > Košarka
23059 ogledov

Odločitev Dallasa glede Dončića in Porzingisa razbesnela navijače

luka dončić Instagram
Košarkarji Dallas Mavericks so na prvi pripravljalni tekmi pred novo sezono lige NBA izgubili na gostovanju pri Oklahomi City Thunder s 104:119.

Moštvo Dallas Mavericks je v novo ero, v kateri bosta osrednji vlogi igrala Luka Dončić in Kristaps Porzingis, vstopilo s porazom.

Na gostovanju v Oklahoma Cityju so varovance Ricka Carlisla za 15 točk premagali košarkarji OKC-ja (119:104).

V kadru gostujočega moštva tokrat ni bilo ne Dončića ne Porzingisa, kar je bilo veliko razočaranje tako za gledalce televizijske mreže ESPN kot tudi za številne obiskovalce arene BOK Center.

Slovensko-latvijsko naveza je še pred prvim preizkusom ena izmed najbolj opevanih v ligi NBA, zato vsi z veliko nestrpnostjo pričakujejo, kako se bosta skupaj znašla na parketu.

 | Avtor: Instagram Instagram

V Dallasu so se dogovorili, da bosta Dončić in Porzingis prvo tekmo odsedela na klopi, skupaj pa naj bi prvič zaigrala že v noči na četrtek, ko jih čaka obračun z Detroit Pistons. Odločitev je bila stvar internega dogovora, Carlisle pa je izrecno poudaril, da odsotnost obeh zvezdnikov nima nobene povezave s pomanjkanjem spoštovanja do OKC-ja.

"Luka in Kristaps bosta igrala proti Detroitu, kar bo marsikaj spremenilo v naši igri. V ponedeljek smo oddelali zelo naporen trening, v torek in sredo nas čakata dve tekmi, nato v četrtek počitek," je pojasnil trener. "Glede na urnik smo se odločili, da ne bosta zaigrala. Dolgo časa smo se pogovarjali o tem in na koncu smo upoštevali prvotni načrt."

"Tega nismo storili zato, ker bi bili nespoštljivi do Oklahome. Prej je bila to stvar matematične enačbe."

Rick Carlisle

Tako Dončić kot Porzingis sta se sicer pred tekmo ogrevala skupaj s soigralci.

Porzingisa, ki se vrača po dolgotrajni odsotnosti, so zelo srbeli prsti, a se je na koncu uklonil zahtevi moštva. "Poskušal sem si izpogajati obe tekmi, vendar so želeli, da počivam. V sredo bom pripravljen za akcijo," je napovedal.

Na vprašanje, kako navdušen na lestvici od 1 do 10 je pred prvim preizkusom v dresu Dallasa, je 24-letnik odvrnil: "Od 1 do 10? 15! Komaj čakam. Tekme so nekaj posebnega. Čudno jo je bilo presedeti na klopi. Tega nočem."

"Želeli so, da se z Lukom še malce spočijeva. Jutri bova že nared. Skupaj sva oddelala še en trening, da bi vzpostavila še boljšo kemijo. V sredo naju boste videli skupaj na parketu," je sklenil Porzingis.

Razočarani niso bili le navijači v Tulsi, temveč po celi državi, saj je bil tekma z Oklahomo edina pripravljalna tekma Dallasa, ki so si jo ljubitelji košarke lahko ogledali v televizijskem prenosu. "Na prvi tekmi sezone so se pri Dallas Mavericks odločili, da bodo Luko Dončića in Kristapsa Porzingisa pustili na klopi. S tem so izničili vsakršno zanimanje za tekmo," so zapisali pri Mavsmoneyball.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6x77✅

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Številni navijači so odkrito besni, ker so bili oropani priložnosti, da bi Dončića in Porzingisa prvič videli v akciji. "ESPN mora biti navdušen nad tem, da Dallas v igro ne bo poslal ne Dončića ne Porzingisa," se je glasil eden izmed zapisov na twitterju.

"Ni Dončića, ni Porziginsa. Zakaj bi gledal?" pa je zapisal nek drug uporabnik. "Brezvezna tekma, Dončić in Porzingis sploh ne bosta igrala," pa je dodal tretji.

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice