Šport > Košarka
542 ogledov

Tako je odigral prvo tekmo 'novi LeBron James'

zion williamson Epa
Veliko zanimanje za prvo tekmo Ziona Williamsona.

New Orleans Pelicans so odigrali prvo pripravljalno tekmo pred novo sezono lige NBA, dvoboj z Atlanto pa je požel veliko zanimanje zaradi prvega nastopa Ziona Williamsona. Košarkar, ki je bil kot prvi izbran na letošnjem naboru in ga v ZDA imenujejo tudi 'novi Lebron James', je sicer velik favorit, da nasledi Luko Dončića kot novinec leta.

Zion je na svoji prvi tekmi z NBA tekmeci zbral 16 točk, sedem skokov ter po tri asistence in ukradene žoge, Pelikani pa so zanesljivo zmagali z rezultatom 133:109.

Devetnajstletnega Williamsona z LeBronom primerjajo predvsem zaradi njegovih fizičnih sposobnosti. Visok je 201 centimeter in ima kar 130 kilogramov. Kljub precejšnji teži je sposoben zelo visoko skočiti, to pa je kar nekajkrat prikazal tudi na tekmi v Atlanti.

Pelikane sicer le redki pričakujejo v boju za končnico na zelo močnem Zahodu. New Orleans je pred sezono ostal brez prvega zvezdnika Anthonyja Davisa, ki je izsilil odhod k Los Angeles Lakers, Williamson in soigralci kot so Lonzo Ball, Jrue Holiday, Brandon Ingram in JJ Redick pa bi lahko vseeno bili nevarni za vsakega nasprotnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice