Šport > Košarka
821 ogledov

ABA se vrača, NBA še vprašljiva

cedevita olimpija jaka blažič Mega Bemax/Ivica Veselinov
Ljubitelji košarke, vsaj tisti v Ljubljani, bodo le prišli na svoj račun glede ABA lige. Zaenkrat bez prenosov lige NBA.

V ligi ABA nastopajo trije slovenski klubi: Cedevita Olimpija, Koper Primorska in Krka. Odigran je že bil prvi krog, Ljubljančani so slavili na gostovanju pri ekipi Mega Bamex, v Beogradu so zaigrali tudi Primorci, ki so morali priznati premoč evroligaški Crveni zvezdi, Novomeščani pa so pred domačimi gledalci klonili proti prav tako beograjskemu FMP.

Slovenski ljubitelji košarke si sicer tekem v prenosih niso mogli ogledati. Lastnik pravic je namreč že par let Arena sport, ki pa letos na primer Planet TV, ki je pred tem prenašal jadransko ligo, niti ni ponudila sublicence za prenose. Razlog naj bi bil v tem, da si želijo Srbi priti tudi na slovenski trg.

Arena ima sicer tudi pravice za ligo NBA, zato zaenkrat na slovenskih televizijah ne bo moč spremljati niti Gorana Dragića, Luke Dončića in Vlatka Čančarja. V minuli sezoni je tekme prenašal Sport Klub, po mnenju poznavalcev pa od Arene pravic nikakor ne bo dobil. "To so najhujši tekmeci in sovražniki. Arena je srbski Telekom. Sportklub je SBB oz. Telemach. Gre za huda tekmeca v Srbiji," nam je povedal naš vir. Arena ima sicer v lasti osem tekem lige NBA na teden.

Konec tedna se je sicer že začelo govoriti, da bo prenose lige ABA, vsaj tekme Cedevite Olimpije, dobil Kanal A. Za zdaj uradnih informacij še ni. Pri Kanalu A in POP TV, kjer v zadnjih letih milo rečeno niso spremljali jadranske lige, bi namreč lahko nekaj zaslužili tudi z oglasi. Hrvaškemu poslovnežu Emilu Tedeschiju, ki je ključni mož ljubljanskega kluba, je namreč v intersu promoviranje znamke in kluba, v ta namen pa naj bi sponzoriral prenose.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice