Šport > Košarka
127 ogledov

Po dvoboju Olimpije in Krke izpad branilcev lovorike

Cedevita Olimpija, Krka KZS/Jure Banfi
V finalu pokala Spar Helios Suns in Cedevita Olimpija.

V finalu zaključnega turnirja pokala Spar se bodo pomerili košarkarji Helios Suns in Cedevite Olimpije. Domžalčani so v polfinalu premagali Rogaško z 79:76, Ljubljančani pa so bili boljši od branilcev naslova Krke s 93:75 (29:17, 57:42, 78:61).

Cedevita Olimpija se bo potegovala za enaindvajseti naslov v pokalnem tekmovanju, Helios Suns pa za drugega v zgodovini kluba. Ljubljančani so nazadnje v pokalnem tekmovanju zmagali 2017, Domžalčani 2007.

Cedevita Olimpija je dobila tudi četrto tekmo s Krko v tej sezoni. Po slovenskem superpokalu na začetku sezone in dveh zmagah v ligi Aba so na Kodeljevem zmagali s 93:75.

Izbranci Jurice Golemca so izgubili bitko v metih za tri točke - Krka je zadela 14 trojk, Cedevita Olimpija 13, bili pa so boljši v vseh ostalih elementih igre. S skokom, ki so ga dobili 44:32, so tehtnico nagnili na svojo stran, z raznovrstnim napadom pa so prednost, ki so si jo priigrali v prvem polčasu, zlahka ohranili v nadaljevanju.

Zoran Dragić je bil z 18 točkami prvi strelec tekme, Edo Murić jih je k zmagi dodal 17 (8 skokov), pri Krki pa sta največ točk dosegla Rok Stipčević (15 točk) in Miha Lapornik (13, trojke 4:7).

"Čestitke fantom. Od začetka tekme smo bili osredotočeni, pokrivali smo njihove ostrostrelce. Obramba je bila v nekaterih situacijah odlična. Čestitke predvsem za energijo. Niti v enem trenutku nismo podcenjevali tekmeca. Novomeščani so imeli zmanjšano rotacijo z visokimi košarkarji, kar smo izkoristili. Nihče se ni preveč utrudil in pripravljeni smo na petkov finale," je po tekmi dejal Golemac.

"Več kot zaslužena zmaga Cedevite Olimpije, ki je v prvi četrtini naredila preveliko razliko. Dovolili smo ji, da je preveč točk dosegla iz drugih priložnosti. V nadaljevanju se nismo uspeli vrniti. Treba bo delati dalje, pred nami je v soboto še tekma lige Nova KBM proti Iliriji. To moramo zmagati. Po tem sledi premor. Upam, da se sestavimo, pozdravimo in regeneriramo. Zopet imamo probleme, poškodovana sta namreč dva ključna igralca Adonis Thomas in Jan Kosi ter mladi Jakov Stipaničev," pa je menil trener Krke Dalibor Damjanović.

Preobrat v zadnji minuti

Domžalčani so do zmage prišli v zadnji minuti. Blaž Mahkovic je ob zaostanku dveh točk Helios Suns zadel trojko in izsilil dodatni prosti met za 76:74. Dve točki s črte prostih metov je nato zadel še prvi strelec tekme Leon Šantelj (27 točk met iz igre 9:11, 10 skokov).

Po enajst točk so za Helios Suns dodali še Carlbe Lee Ervin (8 podaj), BMahkovic (8 skokov) in Tadej Ferme (met 4:10), pri gostih pa je Petar Vujačić zbral 19 točk, Mladen Primorac pa 14 točk in 12 skokov.

"V tekmo smo vstopili kot boljša ekipa, kar smo na koncu tudi dokazali. Fantom sem na današnjem obračunu dopustil več kreativnosti, kar se je v določenih trenutkih izkazalo kot zelo dobro. Skozi celotno tekmo smo vrhunsko komunicirali tako v obrambi kot tudi v napadu. Na žalost smo v protinapadih izgubljali preveč žog, kar se nam običajno ne dogaja in nas je skoraj stalo zmage. Nasprotnikom čestitam za dobro borbo in jim želim čim več uspeha v nadaljevanju sezone," je dejal Dejan Jakara, trener Helios Suns.

Šantelj je dodal: "V današnji obračun smo vstopili zelo nervozno, česar absolutno ne smemo ponoviti v jutrišnjem finalnem obračunu. Nasprotniki so, kot pričakovano, prikazali moško igro, na kar smo bili pripravljeni. Na koncu nam je uspelo zbrati misli in zaključiti tekmo, kot smo si jo želeli. Čestitke nasprotnikom za borbeno igro in srečno na naslednjih tekmah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice