Šport > Košarka
4983 ogledov

Pomagajte Luki Dončiću, da se zapiše v NBA zgodovino

Slovenski čudežni deček je na pragu zgodovinskega podviga, pri tem pa potrebuje vašo pomoč.

V torkovih zgodnjih jutranjih urah se bo končalo glasovanje za nastop košarkarjev na letošnjem All-Star vikendu. 68. izvedbo košarkarskega spektakla bo 17. februarja gostila dvorana Spectrum Ceter v Severni Karolini, kjer sicer domuje moštvo v lasti legendarnega Michaela Jordana Charlotte Hornets.

Nastop na tekmi zvezdnikov se nasmiha tudi slovenskemu košarkarju Luki Dončiću, ki bo glede na delne izide zaigral v prvi peterki. S tem bi postal šele četrti košarkar po slovitem Jordanu (1985) in prvi po Yao Mingu (2003), ki bi že v debitantski sezoni prodrl v najboljšo peterko ene izmed konferenc. Zadnjih pet novincev, ki so začeli All-Star tekmo, so bili Isiah Thomas (1982), Jordan (1985), Shaquille O'Neal (1993), Grant Hill (1995) in Ming (2003).

Doslej je priložnost na All-Star tekmi dobilo 45 novincev.

Glasovanje navijačev so bo izteklo 21. januarja ob 23:59 po vzhodnem standardnem času (EST) oziroma 22. januarja ob 5:59 po srednjeevropskem času (CET), kamor sodi tudi Slovenija. Do takrat lahko še vedno glasujete za Dončića, vaši glasovi pa bodo šteli dvojno!

Glasujete lahko TUKAJ.

Slovenski košarkar bo imel do izteka glasovanje še eno priložnost za dokazovanje, in sicer njegovo moštvo drevi ob 20. uri čaka obračun z Milwaukee Bucks. Tekmo si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na programu Sportklub 1.

Luka Dončić Kdo je številka ena? Šport Spopad evropskih velikanov, ki kraljujeta v ZDA

Dončić je imel ob zadnjih delnih izidih glasovanja na svojem računu 3,3 milijona glasov, s čimer je zasedel drugo mesto na zahodu in tretje v ligi. Več glasov sta prejela samo LeBron James s 3,7 milijona in Giannis Antetekounmpo s 3,6 milijona. S slednjim se bosta drevi prvič letos pomerila na parketu.

Število Dončićevih glasov je dvignilo veliko prahu med nekdanjimi in aktualnimi igralci lige NBA, zato bo zanimivo videti, ali so delni izidi pripomogli k mobilizaciji navijačev Stepha Currryja, Kevina Duranta in Jamesa Hardna.

O sestavi začetne peterke odločajo glasovi navijačev (50%), novinarjev (25%) in košarkarjev lige NBA (25%)

Komentarjev 3
Sorodne novice