Šport > Košarka
23 ogledov

Potočnik: "Brez odprtih metov"

slovenska košarkarska reprezentanca Anže Petkovšek
Za analizo današnjega tekmeca, to bo Belgija ob 20. uri, je bil v slovenski izbrani vrsti zadolžen pomočnik selektorja Gašper Potočnik.

Kaj nam lahko poveste o Belgiji?
Rad bi opozoril, da moraš Belgijo jemati zelo resno. Morda so prvo tekmo odigrali res nekoliko slabše, a so bili Gruzijci takrat res odlični. Kljub temu se jih ne sme podcenjevati, v pripravljalnih tekmah so tako namučili tudi Turke, Grke in Nemce, Bosno in Hercegovino pa so premagali za 30 točk. Treba je resno kreniti v tekmo. Belgijci nimajo nekih centrov, ki bi igrali s hrbtom proti košu. Nabolj nevaredn del ekipe so tako branilci in krila. Moramo biti agresivni in jim ne smemo dovoliti, da igrajo svojo igro. Z njo prihajajo do odprtih metov. V kolikor nam to uspe onemogočiti, bi morali kontrolirati tekmo.

Kateri igralci v belgijski ekipi izstopajo?
Njihov najbolj nevaren igralec po globini, se pravi pod košem, je Christophe Beghin. Seveda vsi poznamo Thomasa Van Den Spiegla in Ilunga Mbenga na položaju centra. S hrbtom proti košu ne igrata, tudi v obrambi imata kar nekaj težav. Na zunanjih položajih pa imajo pomembne vloge Roel Moors, Sam Van Rossom in Marcus Faison.

Na kakšen način se bosti lotili tekmeca?
Tako kot sem omenil že prej, bomo poskušali biti agresivni na teh zunanjih igralcih. Ne smemo jim dovoliti, da igrajo tako, kot želijo.

Koliko se jim pozna poškodba Axela Hervella, ki so ga zaradi poškodbe izgubili tik pred prvenstvom?
On je bil definitivno zelo pomemben igralec Belgije. Lahko je igral tako na položaju krilnega centra, kot tudi na mestu centra. Seveda je bil to hud udarec za Belgijce. A kljub temu so na drugi tekmi prvenstva proti Bolgariji že pokazali drug obraz kot na prvem dvoboju. Do konca tekme so mučili Bolgare. Vzeli jih bomo zelo rsno.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:30 05.september 2011.

    Navijajmo za naše košarkarje, ki se potijo v Litvi!KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...