Šport > Košarka
365 ogledov

Pred dnevi udeležen v največji incident v zgodovini ekipe, zdaj z novo pogodbo

Andrew Wiggins Jordan Poole Profimedia
Wiggins in tudi Poole podaljšala z Golden State Warriors.

Košarkarja Andrew Wiggins in Jordan Poole sta podaljšala pogodbo z ekipo Golden State Warriors, aktualnimi prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA. Wiggins je z bojevniki podaljšanje podpisal v soboto popoldne le nekaj ur zatem, ko je to storil Poole.

Poole je podpisal štiriletno podaljšanje vredno 140 milijonov ameriških dolarjev (144 milijonov evrov). Tudi Wiggins naj bi s sedemkratnimi prvaki podpisal pogodbo za štiri leta vredno 109 milijonov dolarjev (112 milijonov evrov) z dodatki.

Po poročanju ameriškega ESPN-a, bosta pogodbi začeli veljati v naslednji sezoni (2023/24). Za letošnjo sezono bo tako 23-letni Poole še vedno zaslužil v primerjavi s prihodnjim zneskom le pičlih 3,9 milijona dolarjev (4 milijone evrov), 27-letni Wiggins pa 33,6 milijona dolarjev (34,6 milijonov evrov). Oba košarkarja imata tako z bojevniki sklenjeno petletno sodelovanje.

Poole je v NBA prišel leta 2019 kot 28. izbira na naboru lige, v minuli sezoni pa je bil eden izmed ključnih členov pri Golden State, ki je slavil naslov prvaka. Iz 12 točk na tekmo, ki jih je v povprečju dosegal v sezoni 2020/21, je v lanski skočil na 18,5 točke.

Wiggins pa je po odhodu iz Minnesote v San Franciscu ponovno prebudil svojo kariero. V lanski sezoni je v povprečju dosegal 17,2 točke na tekmo in si priboril tudi prvi vpoklic na tekmo vseh zvezd v svoji karieri. Bojevnikom pa je predvsem pomagal v obrambi, še posebej v finalu, ko je pazil na Bostonovega Jaysona Tatuma.

Novice o podaljšanju pogodb sicer prihajajo dober teden zatem, ko je v kalifornijskem moštvu Draymond Green na treningu boksnil Poola v obraz iz neopredeljivih razlogov. Poolovi soigralci in trenerji so mladega košarkarja pohvalili, kako je obvladal situacijo, ki je dobila nov zagon, ko je v javnost prišel posnetek brutalnega udarca. Poole od spora z Greenom ni stopil pred medije.

Prvo tekmo nove sezone NBA bodo aktualni prvaki odigrali v sredo proti Los Angeles Lakers.

Jordan Poole Draymond Green Padali udarci Šport Kaos pri NBA prvakih! Veliki zvezdnik s pestmi nad soigralca Draymond Green Jordan Poole Svet v šoku Šport Tu je posnetek! Green z udarcem v glavo nad soigralca, ta padel kot pokošen Draymond Green Jordan Poole Škandal NBA asa Šport Veliki zvezdnik se bo po sramotnem incidentu odstranil iz ekipe Draymond Green Po brutalnem napadu Šport Javnost se zgraža, takšno kazen je prejel NBA zvezdnik
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.