Šport > Košarka
9605 ogledov

Pred Dončićem tega ni storil še nihče

Luka Dončić
"Mislim, da si že zdaj zasluži All-Star tekmo," pravi trener prvakov.

Luka Dončić bo konec februarja dopolnil 20 let, že zdaj pa sodi med košarkarje, ki jih pozna večina ljubiteljev NBA lige, o njegovi popularnosti pa zgovorno govori tudi število glasov, ki jih je prejel v glasovanju za All Star tekmo. Glasovi navijačev sicer pomenijo le 50 odstotkov pri izboru, po 25 odstotkov pa na odločitev vplivajo še igralci in mediji.

Dončić je na zadnji tekmi proti prvakom Golden State sicer v svojo statistiko vpisal 26 točk, šest skokov, pet podaj in eno ukradeno žogo, s tem pa je postal šele prvi košarkar v zgodovini lige, ki mu je uspelo pred 20. rojstnim dnevom nanizati tri zaporedne tekme z več kot 25 točkami in po petimi skoki ter asistencami.

Mladega Slovenca je po dvoboju pohvalil tudi eden največjih košarkarskih zvezdnikov Steph Curry, ki je sicer na dvoboju dosegel 48 točk. "Neverjeten je. Vidi se, da ima že veliko izkušenj z igranjem vrhunske košarke. Vedno ima nadzor nad igro, igra jo s svojim tempom. Prepričan sem, da je slišal vse dvomljivce in ljudi, ki so govorili o njegovi igri, a v resnici niso vedeli veliko o njem. Zdaj je poskrbel, da so vsi zvedeli zanj. Zabavno ga je gledati v smislu prihodnosti lige," je za ESPN dejal Curry.

Tudi nekdanji odlični košarkar šampionske ekipe Chicago Bulls in trener Bojevnikov Steve Kerr izjemno ceni mladega Slovenca. "Fant ne izgleda kot novinec. Nisem veliko vedel o njem, nikoli ga nisem videl igrati dokler se prvič nismo pomerili z Dallasom. Je samozavestnejši od tega, kar bi pričakovali za nekoga v njegovih čevljih, nekoga, ki je prišel iz druge države in je star 19 let. Je izjemen košarkar. Mislim, da je že zdaj igralec za tekmo All-Star. Ne vem, kako se bodo razpletli glasovi, a zame je All-Star kaliber," je prav tako za ESPN izjavil Kerr in dodal: "To ne vidiš pogosto, pravzaprav je to zelo redko. Stavim, da bi lahko predebatirali zadnje desetletje in zelo težko našli najstnika, ki je imel takšen vpliv na to ligo."

Dončić in soigralci bodo v sredo zvečer (v četrtek zjutraj po slovenskem času) gostili San Antonio Spurs. Na prvi medsebojni tekmi je Luka Ostrogam nasul 31 točk.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice