Šport > Košarka
594 ogledov

Prestopna bomba v najmočnejši ligi na svetu

Leonard
Končno je znano, kje bo svojo kariero nadaljeval zvezdnik Lige NBA Kawhi Leonard.

Vse od konca sezone dalje se ugiba, kje bo naslednjo sezono igral NBA zvezdnik Kawhi Leonard. Po medijih se ga je selilo v številne klube, toda ugibanj je končno konec. Leonard bo svojo kariero nadaljeval pri Toronto Raptorsih, medtem ko se k San Antonio Spursom seli največja zvezda Toronta, DeMar DeRozan. Poleg Kawhija se v Kanado seli tudi nekdanji igrale Union Olimpije Danny Green, San Antonio pa bo poleg Derozana prejel še Jakoba Poeltla ter izbor prvega kroga na naboru leta 2019.

Zanimivo je, da niti Leonard ni želel iti k Raptorsom, niti DeRozan k Spursom, toda na željo klubov se je menjava vseeno zgodila. Po mnenju javnosti se pri Torontu z menjavo niso ravno proslavili, saj bodo dobili nezadovoljnega igralca, ki mu čez eno leto poteče pogodba in si želi okrepiti Los Angeles Lakerse, izgubili pa so igralca, ki je bil leta glavno lice franšize. DeRozan se od Raptorsov poslavlja po devetih letih,medtem ko je Leonard moštvo Gregga Popovicha zapustil po sedmih.

Svoj bes nad menjavo je izrazil tudi sam DeRozan: "Ko ti povedo nekaj, razplet pa je popolnoma drugačen. Nikomur ne moreš verjeti, nobene zvestobe ni v tej igri. Ko te za nič na hitro prodajo."

DeRozan | Avtor: Instagram Instagram
Leonard je zaradi poškodbe izpustil večji del lanske sezone. Do sedaj pa je že dvakrat bil izbran za najboljšega obrambnega igralca lige, prav tako je bil dvakrat tudi član prve petorke Lige NBA, leta 2014 pa MVP finala, ko so Spursi osvojili šampionski prstan.

DeRozan je lansko sezono povprečno na tekmi beležill 23 točk, 5,2 asistenc ter 3,9 skokov, tako da bo tudi Popovich dobil zelo dobro zamenjavo za svojega prvega zvezdnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice