Šport > Košarka
10 ogledov

Pri Olimpiji še en Američan

Vlatko Čančar, Union Olimpija Anže Petkovšek
Union Olimpijo je okrepil organizator igre Dawan Robinson. Gre za 33-letnega amriškega igralca.

Union Olimpija je okrepil izkušeni organizator igre Dawan Robinson, ki je v tej sezoni nastopal v Italiji. Pred tem si je bogate izkušnje nabiral v številnih močnih evropskih kolektivih. Igralec je z Unionom Olimpijo podpisal pogodbo do konca sezone 2015/2016.

"Veseli me, smo pred drugim delom sezone ekipo uspeli osvežiti z izkušenim Robinsonom. Dawan je igralec, ki bo poskrbel za večjo konkurenco na treningih, je odličen obrambni igralec, dober v tranziciji in organizaciji igre. Prihod Robinsona ne pomeni manjše priložnosti za mlajše igralce, ki ostajajo pomemben del našega projekta. V Robinsonu bodo mladi soigralci dobili še enega mentorja," je dejal trener Olimpije Gašper Potočnik.

To sezono je Robinson začel v italijanski prvi ligi pri Auxilium Torino, kjer je v devetih tekmah v povprečju dosegal 9,5 točke, 4,4 skoka in 3 podaje na tekmo. "Veseli me, da sem prišel v klub z bogato tradicijo in zgodovino kot je Union Olimpija. V klubu so me lepo sprejeli in po prvem dnevu sem navdušen nad lepoto centra Ljubljane. Želim si, da čim prej pomagam ekipi po najboljših močeh. Pred nami je še kar nekaj tekem do konca sezone, zato je moj prvi cilj, da se najprej dobro ujamem z novimi soigralci. Vsako tekmo bom odigral po najboljših močeh. Gremo iz tekme v tekmo, vsi po najboljših močeh, saj verjamem, da si vsi želimo zmagovati," je po prihodu dejal novi član zmajev.

Robinson je igral na univerzi Rhode Island. V zadnjem letu študija (sezona 2005/06) je imel povprečje 15,7 točke, 3,6 skoka in 4,3 podaje na tekmo. Po končani študentski je podpisal za Limoges v drugi francoski ligi, kjer je v povprečju dosegal 20,4 točke, 4,3 skoka in 4,2 podaje na tekmo. Že v drugi sezoni je nato okusil EuroCup, saj je podpisal za poljski Slask Wroclaw. V EuroCupu je bilo njegovo povprečje 13,1 točke in 2,8 podaji na tekmo, v poljski ligi pa 11,6 točke in 2,6 podaji na tekmo.

V naslednjih dveh sezonah je igral v Italiji za Veroli in Venezio, za sezono 2010/11 pa se je ob začetku vrnil v ZDA, kjer je nekaj časa igral v D-League. Kasneje je okrepil Reggio Emilio, kjer je v italijanski drugi ligi imel povprečje 19,7 točke na tekmo. V tem klubu je ostal tudi v naslednji sezoni (18 točk in 2,7 podaje). Ekipo je popeljal v italijansko prvo ligo.

Sezono 2012/2013 je začel v Nemčiji pri Fraport Skyliners Frankfurt, kjer je beležil 12,8 točke na tekmo. Naslednjo sezono je začel pri Skylinersih (14 točk in 2,4 podaje), potem v novembru 2013 pa je odšel v izraelski klub GreenTops Netanyal (19,3 točke in 4 podaje). Sezono 2014/2015 je začel v Vareseju, kjer je v italijanski prvi ligi dosegal povprečje 16,2 točke na tekmo. Januarja 2015 se je preselil v Brose Baskets Bamberg, kjer je sezono zaključil z naslovom nemškega prvaka (10,4 točke in 2,3 podaje).

"Ker bo Vlatko Čančar v drugem delu sezone, kot načrtovano že pred sezono, več časa preživel v Škofji Loki, ekipa pa za delo na tem nivoju potrebuje vsaj 12 članov, smo tik pred prestopnim rokom v ligi ABA morali svoje vrste nekoliko okrepiti. Strokovni štab se je odločil za preverjenega igralca, ki je stari znanec številnih evropskih parketov. Robinson se je sporazumno razšel s svojim bivšim klubom na način, ki je za nas ugoden. Tudi to je seveda eden izmed razlogov, da je bil dosegljiv ter da smo lahko hitro reagirali," je o prestopu dejal direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.