Šport > Košarka
25 ogledov

Proti sanjski ekipi

Dino Murić in Aron Baynes Aleš Fevžer/Union Olimpija
Evroliga. Olimpija se bo ob 20.45 v dvorani Stožice pomerila s turškim sanjskim moštvom.

Košarka. “Potrebujemo najboljšo tekmo do zdaj in potrebujemo polno dvorano, če se želimo kosati s Fenerbahçejem, ki ima v tej sezoni izjemno visoke cilje. V zadnjih letih je ta klub zapravil veliko denarja, dosegel pa bolj malo. Turki lahko igrajo z 12 igralci. Gre za pravo sanjsko moštvo z novim trenerjem Simonejem Pianigianijem, ki je Sieno večkrat popeljal na zaključni turnir,” je o tokratnem tekmecu s spoštovanjem spregovoril trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski in dodal: “Za uspeh bomo potrebovali veliko koncentracije in čim manj napak v igri.”

“Imamo boljšo ekipo”

Turška ekipa je v Ljubljano prišla optimistično razpoložena. “Pričakujem težko tekmo, saj se bomo pomerili z dobrim in mladim moštvom, ki se je izkazalo z gostujočo zmago nad Cantùjem. Ne bo nam lahko, a imamo bolj izkušeno in predvsem boljšo ekipo kot tekmec. Pričakujem zmago,” je tako dejal hrvaški košarkar v vrstah Fenerbahçeja Bojan Bogdanović, trener Pianigiani pa meni: “Vse tekme v Evroligi so težke. Težko bo, saj ima Olimpija odlično vzdušje v svoji dvorani. Psihično bomo morali biti močni, nadzirati pa moramo ritem tekme.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.