Šport > Košarka
1634 ogledov

Sramotni rasistični izpad srbske košarkarske legende

Milica Dabović Profimedia
Nekdanja srbska reprezentantka, legendarna Milica Dabović, si je na socialnih omrežjih privoščila sramoten rasističen izpad.

Nekdanja kapetanka ter ena najboljših košarkaric Srbije vseh časov, Milica Dabović, je v zadnjih letih poskrbela za številne škandale, toda tokrat je resnično prečkala mejo dobrega okusa.

Milica Dabović Šport Košarkarica buri duhove z golo fotografijo

Nekdanja evropska prvakinja je na svojem Twitter profilu namreč objavila rasistično sporočilo, v katerem je izrazila nezadovoljstvo nad tem, da je selektorica srbske reprezentance vpoklicala temnopolto igralko.

Dabovićevi ni všeč ideja, da bi za srbsko reprezentanco nastopali igralci in igralke druge narodnosti, kar je povsem razumljivo in sprejemljivo, sporno pa je to, da je še posebej izpostavila, da v reprezentanci ne želi nekoga, ki bi bil temnopolt.

"Povsem nerazumno mi je, da ob vsem tem talentu, ki ga imamo v Srbiji, da ob Ani Dabović na poziciji organizatorke, pripeljemo Američanko, ki je navsezadnje celo črna! Selektorica, do kdaj se boš še delala norca iz nas? Mogoče sem jaz nora, ampak tega ne morem sprejeti," je zapisala Dabovićeva.

Nosilka bronaste medalje z Olimpijskih iger v Riu se nikakor ne more pomiriti ob dejstvu, da je selektorica Marina Maljković (hči nekdanjega slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića) vpoklicala Američanko Yvonne Andreson, medtem ko je zanemarila njeno sestro Ano Dabović.

Sicer pa to ni prvi podoben izpad Milice Dabović, ki je na bojni nogi s trenutno selektorico vse od trenutka, ko jo je ta nehala klicati na reprezentančne akcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice