Šport > Košarka
3137 ogledov

Albanec z nožem napadel srbske košarkarje

Srbska kadetska košarkarska reprezentanca Youtube

Srbska kadetska košarkarska reprezentnaca je na ulicah italijanskega Vidma, kjer se nahaja na Evropskem prvenstvu, doživela pravo srhljivko, ko jih je neznani Albanec napadel z nožem.

Do incidenta je prišlo v četrtek zvečer, ko so košarkarji prosti čas izkoristili za sprehod in odkrivanje mesta Videm.

Celotno zadevo je potrdil podpredsednik Srbske košarkarske zveze, legendarni Igor Rakočević, ki ni skrival svojega besa nad organizatorji ter krovno košarkarsko zvezo.

"Ko je naletel na naše reprezentante je začel govoriti vse mogoče. Da je Kosovo Albanija, in ne Srbija. Nato jih je zasledoval v eno izmed ulic, kjer je na plano povlekel nož. Na srečo so dečki športniki in so mu hitro pobegnili, ko so videli, kaj je povlekel iz žepa. Dečki so se ves čas primerno obnašali, toda on je postajal vse agresivnejši ter vztrajnejši, toda na srečo so mu pobegnili nazaj v hotel, kamor so se zaprli pred njim. Moram se zahvaliti italijanski policiji, ki je zelo hitro odreagirala v tej situaciji. Po drugi strani pa je katastrofalen vtis pustila Fiba, kar se tiče sojenja in varovanja," je za srbski Telegraf izjavil nekdanji izjemni košarkar ter dodal:

Igor Rakočević | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Do sedaj ni bilo niti enega človeka, ki bi varoval naše igralce. Niti v mestu, niti v hotelu. A vedeli so, kaj se lahko zgodi, saj smo jih sami opozarjali na to. Dečkom smo namenili prost dan, da se sprostijo in sprehodijo po mestu, nato pa doživijo to. Moram pa še dodati, da bi se dečki lahko uvrstili v finale Evropskega prvenstva, če ne bi bili deležni katastrofalnega sojenja!"

Srbi so namreč izpadli v četrtfinalu po porazu s Španijo 72:71, ko so končni rezultat krojile čudne sodniške odločitve. Srbi so izgubljali z 68:71, a so v zadnjem napadu zadeli trojko za izenačenje. Špancem je do konca tekme ostalo 1,9 sekunde, a so sodniki dosodili tehnično napako srbskemu igralcu, ki je oviral izvajanje iz avta. Pri tem je namreč nenamerno z nogo stopil v avt, kar po pravilih pomeni tehnično napako.

Špancem sta bila tako upravičeno dosojena dva prosta meta, od katerih so enega izkoristili ter se uvrstili v polfinale. Zadnja sodniška odločitev je bila sicer stroga, a popolnoma pravilna, res pa je, da se Srbi lahko povsem upravičeno pritožujejo čez sodniški kriterij, katerega so bili deležni večji del tekme.

 

 

Komentarjev 1
Sorodne novice