Šport > Košarka
0 ogledov

Rose že na drugi tekmi spet mož odločitve

derrick rose Reuters
Košarkarji New York Knicks, ki so tokrat zaigrali brez Bena Udriha, so na gostovanju v vetrovnem mestu izgubili proti Chicago Bulls (81:82).

Košarkarji New York Knicks so v severnoameriški ligi NBA po zmagi v prenovljeni domači dvorani Madison Square Garden proti Milwaukee Bucks tokrat gostovali v vetrovnem mestu pri Chicago Bulls. Slednji so doma slavili tesno zmago z 82:81, potem ko je povratnik Derrick Rose 5,7 sekunde pred koncem dosegel odločilni koš.

Rose, ki je za bike odigral prvo domačo tekmo, vse odkar si je pred 18 meseci poškodoval levo koleno, je sinoči zadel najpomembnejši koš na tekmi. "Takšni koši so tisti, s katerimi si zgradiš ugled. To so tiste poteze, ki postanejo tvoja zapuščina," je bil po tekmi zadovoljen Rose, ki je končal pri 18 točkah. Luol Deng jih je zbral 17, Carlos Boozer pa jih je k šesti zaporedni zmagi bikov nad kratkohlačniki dodal 14. Pred več ko 22.000 domačimi navijači v dvorani United center se je izkazal tudi Joakim Noah s 15 skoki.

Udrih tekmo presedel na klopi

Kratkohlačniki so sicer imeli zadnji napad na tekmi in priložnost za zmago, a je lani najboljši strelec lige NBA Carmelo Anthony zgrešil met prek Luola Denga, Tyson Chandler pa odbite žoge ob pisku sirene ni mogel spraviti skozi obroč. Anthony je bil prvi strelec večera z 22 točkami, Chandler pa je pod obročema pobral 19 žog. Slovenski košarkar Beno Udrih je po odločitvi trenerja vso tekmo v Chicagu presedel na klopi.

Paul z 42 točkami pokopal Bojevnike

chris paul | Avtor: Reuters Reuters
Los Angeles Clippers so doma s 126:115 premagali Golden State Warriors. Na tekmi je "eksplodiral" Chris Paul z 42 točkami, 15 podajami in šestimi ukradenimi žogami, Clippers pa so novemu trenerju Docu Riversu priigrali prvo zmago na prvi domači tekmi sezone.

Blake Griffin je k zmagi dodal 23 točk in deset skokov, DeAndre Jordan je zbral 17 skokov, JJ Redick in Jamal Crawford pa sta vsak zbrala po 17 točk. Pri Golden State Warriors je bil prvi strelec Stephen Curry, ki je na poti do zbira 38 točk zadel tudi devet trojk ter soigralcem razdelil devet podaj, a ob tem izgubil kar enajst žog. David Lee je zbral 22 točk, Avstralec Andrew Bogut pa je za bojevnike dodal 17 točk.

Liga NBA, rezultati:

Chicago Bulls : New York Knicks 82:81
Beno Udrih (New York Knicks) ni igral.

Los Angeles Clippers : Golden State Warriors 126:115

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.