Šport > Košarka
22 ogledov

Rupnik želi po poti Lakoviča

Slovenska košarkarska reprezentanca, Slovenija, Luka Rupnik Saša Despot
Luka kdo? To je bilo ob novici, da je Božidar Maljković na priprave slovenske reprezentance poklical 18-letnika, pogosto slišano vprašanje. Ampak bolje poučeni dobro vedo, da je 18-letni branilec Geoplina Slovana eden od najbolj nadarjenih mladih košarkarjev v Sloveniji.

"V četrtek zjutraj, ko sem dobil poziv, sem bil šokiran. Da si del ekipe, v kateri so Jaka Lakovič, Matjaž Smodiš, Erazem Lorbek … Fenomenalno se počutim in upam, da bom del tega še naprej,“ je za zurnal24.si svoje navdušenje nad prvimi koraki v članski reprezentanci na Prešernovem trgu delil Luka Rupnik, ki ni imel nikakršnega zagotovila, da bo sodeloval na pripravah, čeprav ...


"Treningi z mladimi so bili izjemni, bili so duševno naporni, saj nam je Boža povedal veliko novih informacij. Veliko sem odnesel od njih in hvaležen sem za povabilo. Nihče sicer na teh treningih ni posebej izstopal, a sem dobil občutek, da se ujamem s selektorjem,“
je z razlogom ponosen nečak nekdanjega ostrostrelca Idrije iz njenih prvoligaških dni Francija Rupnika.

Obetavni branilec bo tudi v prihodnji sezoni igral pri Slovanu, s katerim ima še enoletno pogodbo. "Najprej bi se res rad uveljavil na slovenski sceni,“ razmišlja nadarjeni 18-letnik, ki bi ga že pred lansko sezono mnogi radi videli v Unionu Olimpiji. "Olimpiji ne bi rekel ne, ampak vedno so vprašanje minute,“ je realen Rupnik, ki bi v karieri rad "šel po poteh vzornika Jake Lakoviča“.

Za talenta pa Rupnik še zdaleč ne velja le v Sloveniji. Decembra je denimo sodeloval na dogodku v New Yorku, kjer so bili zbrani najboljši košarkarji sveta letnika 1993. Na medsebojni tekmi je bil zahvaljujoč 27 točkam in sedmim podajam izbran za najkoristnejšega igralca. Sodelujoče so pozdravili Michael Jordan, Kevin Durant in Vince Carter.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:26 08.avgust 2011.

    Zadeni 5x 7 dni navijanja v LITVI ali nov LED TV Gorenje ali 2x mobitel (Nokia/Samsung) s klikom na www.facebook.com/KosarkaManija!